A MÁV közleménye szerint módosult menetrend szerint fognak közlekedni a vonatok Budapest–Székesfehérvár–Tapolca-vonalon április 10-ig. A változás villamosítási munkálatok miatt történik, de elkezdődik a vasút-villamosítási fejlesztés részeként a Jókai és a Csók utcai átkelőknél a csonkavágány kiépítése is, ami miatt nagyobb forgalomra is kell számítani a vasútállomás környékén.

Vágányépítési munkálatok

Fejlesztéseket végeznek március 16-ától, amely keretén belül megkezdik a mozdonycserét segítő csonkavágány kiépítését Balatonfüreden. A felújítás teljes vágányzár mellett zajlik, így az állomáshoz tartozó útátjárók biztosítási módja is megváltozik – írja a Balatonfüred.hu.

Balatonfüreden kezdődik a felújítás

Kikapcsolt fénysorompók

Balatonfüreden, a felújítás miatt a Jókai utcai és a Csók utcai átkelőknél március 27-ig kikapcsolt fénysorompókra lehet számítani. Az esetleges vasúti mozgásokra jelzőőrök fognak figyelni. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nő a forgalom

A kivitelező előre figyelmeztetett, hogy a munka miatt a vasútállomás környékén megnőhet a forgalom, és még zajjal is járhat a felújítás. Ezért minden helyi lakostól a türelmüket és a megértésüket kérték.

Folytatódnak az észak-balatoni vasútfejlesztések

A koronavírus-járvány tomboló harmadik hullámának ellenére folytatódnak a térségben a vasútfejlesztések, és a városban is zajlik beruházás, így idén júniusban már megérkezhet az első villanymozdony Balatonfüredre.

Akadálymentesített peronok

A kivitelező tervei szerint Füreden és Balatonarácson is akadálymentes peronokat terveznének, de az önkormányzat bővítené a pályaudvar gyalogos kapcsolatait is.

Pótlóbuszok Füredre

Vasúti pályafelújítások és karbantartások miatt Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbuszok járnak. Ezek a pótlóbuszok néhány települést leszámítva nem a vasútállomásoknál, hanem a főúton lévő autóbusz-megállóknál teszik le az utasaikat.

Ez a helyzet a Déli pályaudvar és Tapolca között

Fontos változás az is, hogy nem közlekednek a gyorsvonatok a Déli pályaudvar és Tapolca között. Hozzátették, hogy a tapolcai gyorsvonatok helyett a Balaton és Tópart InterCity vonatokkal lehet eljutni a Déli pályaudvartól Lepsényig. A vonatokról Lepsénynél lehet átszállni a Balatonfüredre tartó pótlóbuszokra, melyek Balatonakarattyánál érik el az északi partot.

Itt lehet érdeklődni

Kérdés, kérés esetén a kivitelezőt a [email protected] email címen lehet elérni. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció