A siófoki ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult bűnügyben gyorsított eljárásban két őrizetbe vett férfit ítélt el. A múlt hétvégén volt olyan eset amelyhez 40 rendőr kellett.

Hatalmas balhé volt a városban

A siófoki rendőrök péntektől hétfőig Siófokon hat esetben intézkedtek garázdaság, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt. Volt amikor 40 rendőrt kellett bevetni. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva!

Berúgtak, verekedtek

Egy 30 és 28 éves testvérpárt azzal vádolt meg az ügyészség, hogy miután üzleti célból a Balatonhoz érkeztek, a szombat estét egy siófoki bárban töltötték. A szórakozóhelyen mindkét férfi nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd az egyikük felült a pultra. Az idősebb vádlottra ezért többen is rászóltak és megkérték, hogy szálljon le, azonban a férfi leszállása során az egyik vendéget könyökével állon ütötte.

A dulakodás utáni helyzet

A rendőrség felvétele

Rátámadtak a biztonsági őrre

Mindezt észlelte a bárban biztonsági őrként dolgozó sértett és intézkedni akart a vádlottakkal szemben, akik nem működtek együtt, hanem az idősebb testvér ütötte meg ököllel az őrt szeménél, majd a bántalmazásba öccse is bekapcsolódott.

A verekedőket a szórakozóhely vendégei fékezték meg

Sonline.hu értesülése szerint az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Siófoki Járásbíróság a vádlottakat jogerősen 280 ezer, illetve 240 ezert forint pénzbüntetésre ítélte.

Gigarazzia a hétvégén

Mint arról a Balatonkornyeke.hu-n beszámoltunk a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai július 2. és július 5. között 6 esetben intézkedtek garázdaság, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Szombaton kés, vasárnap balhé

Szombaton, a belvárosban egy közlekedési affér miatt késsel fenyegetőzött két férfi, ami végül verekedéssé torkollott, a Petőfi sétányon pedig egy férfi és egy nő bántalmazott egy másik párt. Vasárnap hajnalban a sétányon három garázdaság is történt, az egyik helyszínen az indulatokat közel 40 rendőr tudta csak megfékezni, onnan hét személyt állítottak elő a Siófoki Rendőrkapitányságra.

Lejárató kampányról lenne szó?

Az ATV Híradójának riportjában a város polgármestere arról beszélt, hogy nem veszélyes Siófok. Lengyel Róbert azzal érvelt, hogy arcfelismerő kamerákat szereltek fel, és jóval több rendőr van az utcákon mint korábban bármikor. A településvezető szerint valaki kipécézte magának a várost, és lejárató kampányt indított a rossz a közbiztonságra hivatkozva.

Statisztikai adatokkal érvelt

Ha szűken a Petőfi sétánynál maradunk akkor a 10 évvel ezelőtti állapotokhoz képest 90 százalékos a bűncselekmények számának csökkenése. Ez önmagában is sokat mondó – fogalmazott Siófok független polgármestere. A helyiek többsége egyetért a város első emberével. Szerintük Siófok nem negatív kivétel, hiszen más Balaton melletti településeken is előfordulnak verekedések.