Árokba borult egy autóbusz az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető oldalon vasárnap hajnalban, az utasok mentését a katasztrófavédők megkezdték.

Sokan utaztak a buszon

A buszon több mint ötven ember utazott. Az érintett útszakaszt lezárták. Legkevesebb 8 ember meghalt. A busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött. Hasonló baleset történt magyar diákokkal évekkel ezelőtt Olaszországban, erről akkor Kékvillogó.hu is írt.

További kép

Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán

14 utast kellett kimenteni

Reggel 6 óra tájban a katasztrófavédelem azt közölte, hogy a tűzoltók 14 utast mentettek ki abból az autóbuszból, amely az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényénél, Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető irányban oldalával az árokba borult. A többi utas saját erejéből el tudta hagyni a járművet.

Legutóbb július végén volt súlyos baleset az M7-esen

Sérültek

Nyolc halott mellett, akik a helyszínen életüket vesztették, nyolcan súlyosan és negyvenen könnyebben megsérültek az M7-es autópályán Szabadbattyánnál történt vasárnap hajnali buszbalesetben – írja a rendőrség honlapja, majd pontosította a számokat a mentőszolgálat.

Mentők tájékoztatása

A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

Szörnyű volt a helyszín

A tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. A katasztrófavédelem videót is közzétett a mentésről. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva!

Újabb fotó

Rendőri helyszínelés az M7-es autópályán Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán

Magyar buszról van szó

A baleset hajnalban, 4 óra 55 perckor történt. A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt – írta a rendőrség. A baleset miatt lezárták a főváros felé vezető pályát.

Oda-vissza hatalmas a dugó

Ha most indulna el

A Balaton déli szakaszáról a későbbiekben hazaigyekvők a 90-es km csomópontban inkább az Enying-Simontornya-M6-os autópálya útvonalat válasszák, vagy észak felé a 71-es-710-es-72-es-8-as főúton kerüljenek – javasolja az Útinform.

Még egy baleset

Az M7-es autópályán a Balaton felé, Velence térségében a 44-es km-nél három személyautó koccant össze a belső sávban, torlódik a forgalom.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán