Elszökött egy kenguru egy ajkai házból. A tulajdonosnak volt engedélye az állat tartásához, de véletlenül mégis sikerült meglógnia az erszényesnek. A helyi rendőrök eredtek utána, szerencsére az látnak nem lett baja. Legutóbb Móron, egy bika nyomott agyon egy elszökött kengurut.

Rendőrök kergették

Egy Bennett-kengurut kergettek kedden a Veszprém vármegyei rendőrök, miután az állat megszökött egy magánháztól, olvasható a Veol hírportál cikkében, illetve Antal Laura, a Vahur Állatvédő Egyesület elnökének Facebook-bejegyzésében. A kenguru gazdája rendelkezett a tartásához szükséges engedélyekkel és a tartási körülményeket is rendben találták.

Ausztráliából a Bakonyba

A keresés kora délelőtti órákban zajlott, mielőtt sikerült befogni az elkóborolt kengurut, majd épségben visszaadták a gazdájának. Ez a faj eredetileg Tasmániában és Ausztrália délkeleti partsávján, az eukaliptuszerdőkben és bozótos területeken fordul elő, Új-Zéland déli szigetének Canterbury régiójában viszont betelepített populációja található, a Wikipédia szócikke szerint.

Több kenguruszökés is történt Magyarországon

Mivel nem védett fajról van szó, számos példánya Magyarországon is megtalálható, amit az is bizonyít, hogy 2022-ben a csepeli rendőrök 5-6 kilométeren át tartó üldözés végén fogtak be egyet, majd a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították, tavaly nyáron a 18. kerületből szökött meg egy másik, amelyet szintén sikerült elkapni, ugyanakkor a 2023. augusztusban Mórról megszökött, Jack nevű egyed elpusztult, miután egy bika egy kerítésnek nyomta. Ide kapcsolódik: „Ugrott egyet, rám nézett és eldőlt” – Bikák végeztek a Mórról eltűnt kis kenguruval, feljelentést tesz Jack gazdája

Kiemelt kép: illusztráció