A Balatonba szórják a hamvait – erről beszélt korábban Kóbor János. Az elhunyt zenész Budapest díszpolgára volt, tiszteletére hétfő délutántól a Városligeti Műjégpályán az Omega dalai szólnak.

Meghalt Kóbor János

Az Omega együttes hétfőn közölte Facebook oldalán a szomorú hírt: 78 éves korában meghalt Kóbor János . A zenész pár hete került kórházba, miután elkapta a koronavírust. Állapota napról-napra romlott, ezért mélyaltatásban tartották, gépek segítségével lélegzett. Korábban arról beszélt, hogy ő bízik az immunrendszerében, ezért nem oltatja be magát – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Féltette az együttest a járványtól

Pedig pont a koronavírustól féltette az Omega jövőjét. Tavaly arról beszélt, hogy a járvány miatt lesz vége az Omegának. „A sorsunk megpecsételődött, az Omegát végleg megölte a koronavírus. Már nyáron is nagyon tartottam ettől a második hullámtól, sajnos az aggodalmam nem volt alaptalan. A mi esetünkben azért rosszabbak a dolgok, mert egy hatvanéves zenekarról van szó, bőven hetven év feletti tagokkal. Egy év nekünk már nem ugyanaz, mint egy fiatalabb művésznek” – mondta egy évvel ezelőtt Kóbor János.

Tavaly két Omegás ment el

Az Omega együttes két tagját is elveszítette tavaly. Először Benkő Lászlót és majd 3 napra rá Mihály Tamás, az együttes basszusgitárosa halt meg

Ezt kérte Kóbor János

Az Omega énekese még februárban beszélt arról a Ripost7-nek: zenésztársai halálának árnyékában ő maga is óhatatlanul el-elgondolkozik az elmúláson. Ekkor árulta el: noha nem készül a halálra, már most kikötötte, hogyan búcsúzzanak majd tőle a szerettei.

A Balatonba szórják

„A temetésekről úgy jöttem el, hogy óhatatlanul már az elkerülhetetlenről, a sajátomról gondolkodtam. Hamvasztás lesz, ez nem kétséges. Helikopter, Balaton közepe, szórás. Igen, engem szórjanak a Balatonba és kész! És hogy egy kicsit morbidok legyünk, nyáron kell meghalni. Persze nem a most következőn, majd valamikor, mert nem lenne jó, ha a jégre szórnának” – mondta akkor Kóbor János.

Az Omega dalai szólnak a Városligetben

Kóbor Jánostól barátok, politikusok búcsúznak a Facebookon. Orbán Viktor is megemlékezett róla. Karácsony Gergely pedig azt írta, hogy Budapest díszpolgárának tiszteletére hétfő délutántól a a Városligeti Műjégpályán az Omega dalai szólnak.

Kiemelt kép: Kóbor János