A Fejér megyei rendőrök vonultak ki a helyszínre, és fékezték meg a tüzet, amely egy idős házaspár életét veszélyeztette. A rendőrök gyors reagálásának köszönhetően a tűzesetben nem sérült meg senki, a kiérkező tűzoltók pedig el is oltották a tüzet.

Kigyulladt egy melléképület

Vasárnap este, 22 óra 40 perc körül érkezett bejelentés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, miszerint kigyulladt egy lakóház melléképülete Székesfehérváron, az Orsovai utcában. A tűz méteres lángokkal égett, a házban pedig idős emberek tartózkodtak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt keletkezett tűz

Azonnal intézkedtek

A riasztást követően egy járőrpáros két honvéddal egy percen belül a helyszínre ért, ahol rögtön meg is kezdték a mentést. Amíg a rendőrök egyike az ajtón dörömbölt, a kollégája és a honvédek megkezdték a tűz oltását.

Sikerült a mentés

A rendőrök és a honvédek gyors reagálásának köszönhetően sikerült kimenekíteni az épületből a bent tartózkodó idős házaspárt. A lakók szerencsére sérülések nélkül megúszták a tűzesetet.

Nagy károkat okozott a tűz

Fotó: Police.hu

Gyorsan terjedt a tűz

Mivel a tűz nagyon intenzíven égett, ezért csak nehezen lehetett vizes vödrökkel oltani az épületet. Az oltást az is nehezítette, hogy a lángok gyorsan átterjedtek a melléképületről a lakóházra.

Megérkezett a segítség

Időközben a helyszínre érkezett egy újabb rendőri egység, amely kapott a szomszédtól egy gumitömlőt, amely segítségével már könnyebben lehetett oltani a tüzet. A sűrű füst és az erős hőhatás ugyanakkor nehezítette a hatóságok munkáját.

Átvették az oltást a tűzoltók

Fotó: Police.hu

Eloltották a tüzet

Nem sokkal később megérkeztek a tűzoltók is, akik átvették a már megfékezett tűz oltását, majd megkezdték az épület átvizsgálását. Szerencsére a tűz nem járt személyi sérüléssel. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Összeégett ház – Forrás: Police.hu