Fontos pontokat hozott el a magyar válogatott a Montenegró elleni mérkőzésen – a helyi ultrák a döntetlent is nehezen viselték, és siófoki szurkolókra támadtak a meccs lefújását követően.

Iksz idegenben

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott szombaton 0-0-s döntetlent játszott Montenegró vendégeként Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Ez azt is jelenti, hogy a nemzeti együttes négy találkozó után is nyeretlen Montenegróval szemben, viszont idegenben a harmadik meccsen először nem kapott ki. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magyar szurkolók Podgoricában

A találkozóra rengeteg magyar, legalább félezer drukker kísérte el a válogatottat, az ország minden részéből érkeztek szurkolók, hogy buzdítsák Szoboszlaiékat. Ez manapság már megszokott, hiszen jól megy a csapatnak, sokak szívét elnyerték lelkes és szervezett játékukkal. A szurkolók között siófokiak is voltak.

Támadás

A meccs alatt rendbontás nem történt – viszont a békés találkozó után bizony elcsattant néhány pofon! Amint arról a Sonline.hu is beszámolt, a válogatott mérkőzés után ismeretlenek támadtak rá a siófoki szurkolókra Montenegróban, akiktől zászlókat vettek el.

Nincs magyarázkodás

Az esetről a South Coast Ultras Siófok szurkolói oldal is hírt adott egy posztban. Nem kerteltek, leírták: „igen, tőlünk vették el a zászlót”. Úgy fogalmaznak, hogy „nincs kifogás, nincs magyarázkodás, hibáztunk”.

Mindig együtt mozognak

A posztban felidézik, hogy négy autóval érkeztek meg Podgoricába, a mérkőzés helyszínére, ahol folyamatosan együtt mozgott a társaság, akárcsak korábban például Bukarestben vagy éppen Athénban.

Várták őket a szállásnál

Ahogy vége lett a válogatott mérkőzésnek, a csapatból hárman nem várták be a többieket, hanem elindultak vissza a közeli szállásra. Ott azonban egy hat-hét főből álló társaság „fogadta” őket.

A földön is ütötték őket

Hátulról lerántották, leütötték a magyarokat, hogy biztosra menjenek, még a földön fekvőket is ütlegelték. A magyar csoport beszámolója szerint szerencsére komolyabb sérülés nem történt, legtöbben egy bordarepedéssel megúszták.

A zászlóra vadászhattak

„Nem volt náluk látható helyen semmi nemzeti színű ereklye sem sál, sem zászló, viszont egységes fekete magyar pólóban voltak. Azt szerették volna letépni, ami nem sikerült. Ekkor vették észre, hogy a póló alatt van eldugva a zászló, amit a földön fekvő megrugdosott tagunktól elvettek. Ahogy ez megvolt, rögtön el is futottak az épületek közt” – áll a bejegyzésben.

Revánsvágy

A zászló – főleg, ha nemzetiről van szó – a különböző ultracsoportoknál komoly védelem alatt áll. A siófokiak is azzal zárták a posztjukat, hogy tudják, hogyan kell és lehet revánsot venni. Minden bizonnyal arra utalhattak, hogy jön a visszavágó: november 19-én fogadjuk a montenegrói válogatottat az Eb-selejtezőn. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: siófoki szurkolók a Montenegró elleni Eb-selejtező előtt – fotó: az Ultrasliberi Hungaria hivatalos Facebook-oldala