Szombat délután, 81 éves korában hunyt el Haumann Péter. Csak kevesen tudták, hogy a Kossuth-díjas színész milyen kemény harcot vív a betegséggel. Élete utolsó szakaszát a Balatonon töltötte.

Betegségéről szinte soha nem beszélt

Haumann Péter méltósággal viselte a betegséget, amelyről szinte sosem beszélt. Kollégái sem tudták, hogy milyen nagy a baj, még akkor sem, mikor tavaly bejelentette visszavonulását. A színésznek élete végén unokái adták a legnagyobb örömet, amikor csak lehetett velük töltötte az idejét, hiszen sejthette, hogy minden pillanatot meg kell ragadnia. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Utolsó előadás

Tavaly szeptemberben lépett utoljára színpadra Haumann Péter, a Macskák jubileumi, 1500. előadásán. Akkor még úgy tűnt, hogy jó egészségnek örvend. Lehoczky Zsuzsa szerint nyoma sem volt annak, hogy ekkora a baj.

Visszajött a betegség

„Tudtam, hogy beteg, sokat beszéltünk róla. Majd jött a jó hír, hogy tünetmentes. Azt mondta, hogy kigyógyították a betegségből, és sokkal jobban van. Hihetetlenül örültem ennek. Aztán… ez a gonosz betegség visszajött. Isten nyugosztolja a barátomat, aki egy kimagaslóan jó színész volt, egy igazi tehetség, és egy jó ember” – mesélte a színésznő a Blikknek.

Gyászol Jordán Tamás

„Tudtam, hogy beteg, de hogy ennyire súlyos, és hogy ennyire közel van számára a vég azt nem. Tapintatos volt, nem akart a saját gondjával terhelni senkit, talán ezért is titkolta, hogy milyen az állapota. Sajog a szívem, hogy elment közülünk, nem voltam erre felkészülve” – mondta Jordán Tamás.

Nagy veszteség

„A halála a színház és a kulturális élet számára is nagy veszteség. Péter az egyik legnagyobb színész volt, a példaképemnek tekintettem, és hálás vagyok, amiért rengetegszer dolgozhattam vele, és amiért a barátja lehettem – mondta megtörten Jordán.

Paloznakon élt

Haumann Péter hosszú ideje visszavonultan élt Paloznaki birtokán a feleségével, Ágnessel. Trokán Péter, pár utcányira vett egy nyaralót Haumann Péterétől.

Gyászol a falu

„Hatalmas most itt, Paloznakon a csönd… Péter feleségével váltottunk pár üzenetet, nem is tudom elmondani, mennyire megtört a halálhíre. Nem is tudok most mit mondani. Felfoghatatlan a fájdalom” – mondta Trokán Péter.

Fia Kaliforniában kapott szerepet

A színész családja most egymásba kapaszkodva próbálják meg túlélni a gyász okozta fájdalmat. Haumann fia, Máté nemrég Kaliforniában volt, mivel szerepet kapott Christopher Nolan készülő, Oppenheimer című filmjében. A színész, aki követte édesapját a pályán élete egyik legnehezebb időszakát élheti meg, hiszen a hatalmas szakmai siker pont akkor érkezett el, mikor édesapja elhunyt, így már sosem láthatja őt a nagyszabású produkcióban. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Haumann Péter