A koronavírus-járvány és a korlátozások ideje alatt rengeteg fejlesztés zajlott a balatoni szabadstrandokon, amelyeknek köszönhetően idén sokkal tisztább, modernebb és komfortosabb partok várják a pihenni vágyókat. Június közepén, ha az időjárás is kedvező lesz, már lehet menni a szabadstrandokra.

Jön a nyitás

Már nagyon várják az idei szezonkezdést a balatoni önkormányzatok és strandüzemeltetők. Sok helyen felújításokkal készültek, a Kisfaludy turisztikai fejlesztési programban számos szabadstrand újulhatott meg. Vannak helyek, ahová már pünkösd után lehet menni, de sok strand az időjárástól teszi függővé az újraindulást – írja az Index.

Balatonfenyvesen június közepén nyitnak a szabadstrandok

Sok újdonsággal készültek

„Balatonfenyvesen a tervek szerint június 15-én biztosan nyitnak a szabadstrandok” – mondta a lapnak Lombár Gábor, a település polgármestere, aki hozzátette, hogy a strandokon sok újdonságra lehet számítani. A szükséges helyeken rendezték a terepet, a Pozsonyi utcai strandnál feltöltötték az utat, és építettek egy baba-mama szobát és játszóteret is. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

70 milliót költöttek a strandokra Balatonmáriafürdőn

Galácz György, Balatonmáriafürdő polgármestere elmondta, hogy idén mintegy 70 millió forintból újultak meg a strandok a településen. Nyolc strandból csak egy fizetős, a többi ingyenes. A polgármester hangsúlyozta, hogy a fejlesztések folyamatosan zajlanak: szinte mindenhol megújították a mosdókat, zuhanyzókat, az Őrház utcai strandon pedig egy baba-mama szobát is kialakítottak.

Június közepén nyitnak

Balatonmáriafürdőn június 15-én nyitnak a strandok, de ehhez az is kell, hogy az időjárás ne szóljon közbe. A településen, a legtöbb szabadstrandon játszótereket is kialakítottak a kisgyermekes családok számára.

Felújítják a strandokat

2017-ben azért indult a Kisfaludy program, hogy 2030-ig az összes balatoni szabadvizes strandot felújítsák. A fejlesztések több ütemben valósulnak meg: csak idén 80 strandot újítanak meg, de nemcsak a Balatonnál, hanem más tóparti településeken is, összesen 13 milliárd forintból.

Mindenkit vár a Balaton

Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő szerint senkinek nem kell attól tartania, hogy nem találja meg a Balatonnál azt, amit keres, mert a magyar tengernél számos jó minőségű szabadstrand várja az üdülővendégeket. „A Balaton minden igényt kielégít. Az is jól tudja érezni magát, aki csak egy napra ugrik le, de az is, aki a hekken és a sörön túl kulinárisabb élményekre vágyik” – mondta a szakértő, aki szerint idén biztosan nagy roham várható a Balatonon.

Tele vannak a szállodák

Kiss Róbert Richárd turisztikai felmérésekre hivatkozva elmondta, hogy idén telt házzal fognak üzemelni a szálláshelyek egész nyáron, annyian akarnak utazni a Balatonra és más felkapott helyre. A nagy érdeklődést a balatoni polgármesterek is látják, és várnak mindenkit szeretettel egy kis kikapcsolódásra a városaikba.

Itt több a lehetőség

A szabadstrandok számát tekintve a Balaton déli partján több ingyenes helyet lehet találni, bár az északi oldalon is akadnak jó helyek. Kiss Róbert Richárd ugyanakkor elmondta, hogy a mintegy 50 tóparti településből csaknem a felének van szabadstrandja, és a strandok üzemeltetői szerint egyre jobb és színvonalasabb minőséget biztosítanak a helyek a fürdőzni vágyóknak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatonfenyvesi strand – Forrás: MTI/Varga György