A folyamatos oltásoknak és a korlátozó intézkedések enyhítésének köszönhetően egyre többen fognak ellátogatni a Balatonhoz, ezért fontos, hogy a legnépszerűbb helyeken elérhető legyen a koronavírus tesztelés, hogy mindenki biztonságban élvezhesse a pihenést. A DriveCell Siófok és Veszprém után a harmadik autós tesztállomását nyitotta meg Balatonakarattyán, és hamarosan nyit az újabb Balatonalmádiban.

PCR-teszt az állomásokon

A balatoni tesztállomásokon jelenleg PCR-teszteket lehet vásárolni, ugyanakkor a későbbiekben lesz antigén teszt is. A tesztelés érintésmentes, hiszen az időpontfoglalás a tesztallomas.hu oldalon, online történik, és lehet már időpontot foglalni akár aznapra is – írja a Digital Hungary.

Akarattyán is van tesztállomás

Rugalmas a fizetés

A fizetést meg lehet tenni a regisztrációkor online, a Simple Pay rendszerén keresztül, de ki lehet fizetni a tesztet a helyszínen is bankkártyával, és a számla is elektronikusan érkezik a regisztrációkor megadott e-mail címre. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy siker az autós tesztelés

Az autós, áthajtó koronavírus tesztelés nagy siker a világ számos országában. A tesztelés nagy előnye, hogy a páciens végig az autójában marad, és a mintavétel során nem érintkezik senkivel. Ugyanakkor az fontos szabály az autós tesztelésnél, hogy az emberek csak autóval vagy minibusszal érkezhetnek.

Profik végzik a tesztet

A tesztelést szakképzett egészségügyi dolgozók végzik, akik a levett orr- és garatnyálkahártya mintákat speciálisan felszerelt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által akkreditált laboratóriumban elemzik ki. Az eljárás során alkalmazott tesztek alkalmasak arra, hogy kimutassák a koronavírus jelenlétét a szervezet hámsejtjeiben, vagyis az aktív fertőzöttséget.

Felmenthet a karantén alól

A tesztállomásokon elvégzett negatív tesztek ezenfelül alkalmasak arra is, hogy felmentsék a pácienst a Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt karantén alól.

Bővítik az állomásokat

A DriveCell célja, hogy a tesztállomásokkal minél több biztonságos tesztelést el lehessen végezni, ezért folyamatosan bővítik az állomásaik számát. A közelmúltban Budaörsön, Egerben és Esztergomban nyílt autós tesztállomás, hamarosan pedig kinyithat a balatonalmádi, a zalaegerszegi és a győri állomás is.

Sokan vannak kórházban

A legfrissebb koronavírusszámok szerint jelenleg 10 364 koronavírusos beteget kezelnek kórházban, és közülük 1 204-en vannak lélegeztetőgépen. A fertőzésben elhunyt 285 beteg, és így az elhunytak száma 24 265 főre emelkedett. A magas fertőzésszámokon nagyban tud javítani a tesztelés, ezért ha sikerülne még több tesztállomást létesíteni a Balatonnál, elképzelhető, hogy kevesebb fertőzöttet jelentenének a térségben.

Több mint 3 millió beoltott

A folyamatos oltásoknak köszönhetően a beoltottak száma 3 037 023 főre emelkedett, akik közül 1 290 709-en már a második dózisukat is megkapták. A járvány elleni védekezésben egyedül a vakcina és az elővigyázatosság segíthet, ezért is nagyon fontos, hogy rendelkezésre álljon minél több oltás és tesztállomás. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tesztelés – Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt