Letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség annak az 56 éves zirci férfinak, aki 2022. április 16-án délután egy konyhakéssel szíven szúrta a feleségét. A férfinak korábban mindkét lábát amputálták, az áldozat pedig látássérült volt. Emiatt velük lakott lányuk, aki éppen várandós. Az ő karjaiban halt meg az édesanyja.

Megölte élettársát

Amint arról korábban beszámolt a Kékvillogó.hu, április 16-án egy konyhakéssel szúrta szíven a mozgássérült férj a látássérült feleségét Zircen. A haldokló nőnek 8 hónapos terhes lánya próbált segíteni, de nem tudta megmenteni édesanyja életét. Az asszony lánya vállán hunyt el.

„Sok vér folyik”

„Ne menjetek ki, mert sok vér folyik az udvaron, biztosan valami nagy baj történt, ezt mondta egy rokonom nagyszombaton” – mondta a veol.hu-nak Kiss Imréné. Az asszony közös udvarban lakik a családdal, ahol a tragédia történt.

Az áldozat holtteste az udvaron hevert

Forrás: deltahirek.hu

Rémülten kiabált a várandós nő

A szomszédasszony azt mondta, a figyelmeztetés ellenére ők bizony kimentek az udvarra, mert hallották a fiatal nő rémült hangját. Kissné tudta, hogy a nő várandós, aki várandós, és gondolta, hogy valamiben segíteni kell majd neki.

Szörnyű látvány volt

„Aztán az udvaron szörnyű látvány tárult elénk, a várandós nő sírva, kiabálta, segítsenek! Kezében tartotta megszúrt édesanyját, és körülöttük minden csupa vér volt” – idézi tovább a szörnyű estét Kissné. Aztán megérkeztek a rendőrök, és sokáig tartott a helyszínelés.

Késő estig helyszíneltek a rendőrök

Forrás: deltahirek.hu

Korábban is megszúrta feleségét

Az asszony elmondta azt is, hogy néhány éve is megszúrta a férfi a feleségét, amit akkor túlélt a nő, aki nem látott rendesen. Sajnos ezúttal nem így végződött az eset. 

A várandós lány is velük lakott

A szomszédasszony arról is beszélt, hogy a házból többször szűrődött ki veszekedés, de mostanában csönd volt. A férfi lábait amputálták, és nem szokott kijárni az udvarra. A várandós nő is a szüleivel lakott, akit most a párja támogat, segít.

Megindult a nyomozás

A megalapozott gyanú szerint a mozgássérült elkövető feleségével, közös gyermekükkel és annak férjével élt együtt, azonban mintegy két éve megromlott a kapcsolata a házastársával és rendszeressé váltak közöttük a szóváltások.

Szíven szúrta

A férfi egy 18,5 cm-es pengehosszúságú késsel az asszony irányába szúrt. A szúrás a sértett szívét érte, aki ennek következtében a helyszínen elhunyt, és a mentőszolgálat munkatársai már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Letartóztatták a férfit

Az ügyészség a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta, amelynek a bíróság a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyilkosság után – Forrás: deltahirek.hu