A címvédő és listavezető Telekom Veszprém 33-33-as döntetlent játszott a Csurgói KK otthonában a férfi kézilabda NB I vasárnapi mérkőzésén.

Csurgón volt már egy nagy bravúr

A Somogy megyeiek, akik november végén a Szeged otthonában 33-30-ra nyertek, a válogatott Hanusz Egon irányításával, Tatai Péter védéseire alapozva villámrajtot vettek, és a hatodik percben már 5-1-re vezettek.

Még a szünetben is vezettek

David Davis veszprémi vezetőedző időkéréssel és cserékkel próbálkozott, csapata igyekezett felzárkózni, de csak átmenetileg járt sikerrel. Már öt gól is volt a különbség, aztán ez kettőre csökkent, a szünetben pedig 18-14-re vezetett a Csurgó.

Bekeményített a Veszprém

A hazaiak a második félidő első felében csak percekig tudták tartani a lépést ellenfelükkel, a Veszprém 9-2-es sorozatot produkált, és a meccs során először a 43. percben átvette a vezetést.

Kevesen, mégis sokan

A mindössze 11 mezőnyjátékost benevező Csurgó azonban nem adta fel, az utolsó tíz perc döntetlen állásról kezdődött, majd mindkét csapat vezetett egy-egy góllal.

Hatalmas bravúr végén

Az utolsó percen belül ismét egyenlítettek a házigazdák, majd négy másodperccel a vége előtt Vuko Borozan lövését Füstös Ádám lábbal védte, így a Csurgó nagy bravúrral, de a látottak alapján teljesen megérdemelten egy pontot szerzett.

Megszakadt a Veszprém sorozata

A Veszprém ezzel elveszítette százszázalékos mérlegét a bajnokságban. A mezőny legeredményesebb játékosa Hanusz Egon lett 11 góllal, ebből tizet az első félidőben lőtt.

A Balatonfüred viszont először nyert

A Balatonfüred hazai pályán 27-23-ra legyőzte a Gyöngyös csapatát a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Hárman húzták a Füredet

Bóka Bendegúz hét, Varga Márton és a magyar válogatott Rodríguez Álvarez Pedro hat-hat góllal járult hozzá a vártnál magabiztosabb hazai sikerhez.

A vendégek csak egyszer vezettek

A vendég hevesiek csupán egyszer, 1-0-nál vezettek a mérkőzésen. A fürediek két vereség és három döntetlen után első alkalommal nyertek a mostani bajnoki idényben.

További sportos balatoni hírekét kattints ide!

Címlapfotó: Csurgó KK