Útfejlesztéseket jelentettek be a Veszprém megyei településen, a beruházások összértéke pedig közel 550 millió forint lesz. A felújítás a Magyar falu program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében zajlik, és a tervek szerint több ezer méter út újul meg.

Megújulnak az utak

A térség ország­gyűlési képviselője, Ovádi Péter azt közölte, hogy a felújítás során megújítják az olaszfalui bekötőút mintegy 1300 méteres szakaszát. A tési bekötőút 830 méteren, a Dudart és Csetényt összekötő út pedig 2370 méteren újul meg – írja a Veol.hu.

Bakonynál fejlesztenek

Kellenek az utak

Ovádi Péter azt hangsúlyozta, hogy ezek a fejlesztések azért is annyira fontosak, mert az utak nemcsak településeket kötnek össze, hanem embereket is. Elmondta, hogy a felújításokra közel 550 millió forintot biztosítanak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Javítja az infrastruktúrát

Az ország­gyűlési képviselő arról is beszélt, hogy az útfejlesztéseket azért is tartja olyan jelentősnek, mert javítják az infrastruktúrát, a jobb minőségű utakon pedig biztonságosabban és könnyebben lehet eljutni az iskolába, a munkahelyre vagy bárhova máshova.

Segítik a kistelepüléseket

Ovádi szerint a Magyar falu program nagy segítséget nyújt a kistelepüléseknek, és egy hasonló útfejlesztéssel sokat lehet javítani az lakosok mindennapjain. A program célja az, hogy javítsák a kistelepüléseken élők általános életminőségét.

Együttműködnek a polgármesterek

Ovádi Péter azt is elmondta, örül, hogy a választókerületében olyan polgármesterek élnek, akik ügyelnek arra, hogy a települések lakói valóban jól éljenek.

Siófokon bicikliutat fejlesztenek

Mint korábban megírtuk, a siófoki Ezüstparton útburkolatot cserélnek, hogy javítsanak a kerékpározás feltételein. A költségvállalás során cserélik a Liszt Ferenc sétány teljes burkolatrétegét, és kijelölt kerékpáros nyomvonalakat létesítenek az útburkolat mindkét oldalán.

Útburkolatot cserélnek

Az önkormányzat és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. együttes költségvállalása mellett lecserélik a Liszt Ferenc sétányon a kerékpáros útburkolatot. Mindez azt jelenti, hogy nem különálló kerékpárutat létesítenek, hanem az útburkolat szélein sárga kerékpáros piktogramot festenek fel.

Forgalomkorlátozás a helyszínen

A kerékpáros nyomvonalak felújítása miatt a helyszínen forgalomkorlátozás van érvényben, ezért a városvezetés mindenkitől azt kéri, hogy legyenek türelemmel, amíg dolgoznak a szakemberek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay