Elfogtak egy 28 éves férfit, aki Berhidán 700 ezer forintott vett el másik embertől. Dulakodás is volt, de a rendprök nagyon gyorsak voltak.

Cigarettázni veszélyes

Berhidán egy férfi bántalmazott egy másik, majd elvette a pénzét. A helyszínre érkező rendőröknek a bejelentő elmondta, hogy egy számára ismeretlen személyt – aki a házánál várakozott – cigarettával kínált meg és beszélgetni kezdtek.

Pár perc múlva rátámadt

Pár perc múlva a férfi lefújta őt paprika spray-vel, majd bántalmazta és elvette a zsebéből a közel 700000 forint készpénzét.

Az élettárs is közbeavatkozik

A dulakodást hallotta a sértett élettársa is, majd a párját védve egy, a konyhában lévő késsel megszúrta a támadót. Az elkövető ezután elfutott a helyszínről.

A rendőrök a kórházba mentek

A várpalotai rendőrök azt gyanították, hogy a megszúrt férfi orvosi ellátásra szorul, ezért elmentek a székesfehérvári kórházba is.

Rábukkantak egy vérző férfire

A kórházban találták meg a 28 éves támadót. Őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták, majd indítványozták letartóztatását.

Elismerés a rendőröknek

Dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2020. november 3-án a felderítésben és az elkövető elfogásában végzett munkájáért dicséretben és jutalomban részesítette a Várpalotai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának megbízott vezetőjét, dr. Kiss Balázs rendőr főhadnagyot. Az elismerést Anda György rendőr ezredes, rendészeti rendőr-főkapitány-helyettes adta át.

Folyik az eljárás

Az elkövető ellen immáron rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon.