Nem tudja, hogyan fog élni szeretett párja nélkül az a férfi, akinek felesége múlt héten fulladt a Balatonba. A 68 éves asszony mosdóba indult, de onnan már nem tért vissza, holttestét egy szörfös vette észre másnap a vízben.

Holttestet találtak a vízben

Amint arról korábban beszámoltunk, holttestet találtak néhány nappal ezelőtt Balatonfűzfőn, a nádasban. Egy 68 éves nő az áldozat.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Felfoghatatlan

„Borzalmas, ami történt, felfoghatatlan! Szépen éltünk nagyon, egy hangos szó soha nem hangzott el közöttünk, és ilyen szörnyűség történt!” – mondta zokogva Péter, a Balatonba fulladt nő párja.

Mosdóba indult

A nő férje elmondta, hogy a strandnál ültek az autóban pénteken este, amikor a párja elment a mosdóba. A férfi furcsának találta, hogy telik-múlik az idő, de a nő nem érkezett vissza, ezért keresni kezdte, azonban nem bukkant a nyomára.

Segítséget kért

Ekkor már nagyon megijedt, elképzelni sem tudta, mi történhetett, ezért felhívta a 112-es segélyszámot, ahol elmondta az esetet.

Nem találták a nőt

A rendőrök rövid időn belül megérkeztek, ők is keresték az asszonyt, lámpákkal mindent megvilágítottak, de nem találták. Azt javasolták Péternek, ha másnap reggel sem kerül elő a nő, ismét hívja a segélyszámot.

Reggel újra segítséget kért

„Nincsenek szavak arra, milyen szörnyű éjszakám volt! Egy másodpercet sem aludtam, vártam, kerestem a páromat, de mindhiába. Így másnap reggel újra felhívtam a 112-es számot” – mondta a gyászoló özvegy.

Szomorú hírrel hívták

A rendőrök ismét jöttek, kutyát is hoztak, az eb a szagmintavétel után a Balatonhoz vezette őket. Ekkor a férfi már nagyon rosszat sejtett, mert a párja félt a víztől, fogni kellett a kezét a tóban, úszni sem tudott. Szombaton délelőtt a rendőrségre hívták Pétert, aztán nemsokára jelezték neki, találtak valakit a vízben.

Kihozták a partra a nő holttestét

„Egy szörfös vette észre a páromat, aztán hozták ki a partra dél körül, ott megnéztem. Most sem tudok beszélni a látványról” – mondta Péter, aki nem tudja, hogyan tovább egyedül, szeretett társa nélkül.

Vizsgálódik a rendőrség

A tragédiát általános közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Balatonba fulladt egy családapa, a vízibicikliről ugrott a vízbe, felesége próbálta kimenteni

Kiemelt kép: illusztráció