Kábítószert találtak a balatonalmádi rendőrök egy férfi autójában. Egy 38 éves férfi ellen indult eljárás.

Azon a meleg nyári estén

Még a nyáron, július 11-én, éjszaka Balatonalmádiban állítottak meg egy autót és ellenőrizték annak vezetőjét a rendőrök. Átvizsgálták a járművet is, melynek során a sebességváltó mögött egy nejlontasakban kábítószergyanús fehér színű port, valamint annak fogyasztásához használatos eszközöket találtak.

Veszprémből érkezett a férfi

A 38 éves veszprémi sofőr a helyszínen elismerte, hogy pár nappal ezelőtt fogyasztott a kábítószernek minősülő amfetamin-származékból.

Bevitték a rendőrségre

A járőrök a férfit előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

Már minden az ügyészségen múlik

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Budapesten ennél komolyabb fogásuk volt a zaruknak

Több kilogrammnyi – mintegy 100 millió forintot érő – különféle kábítószert találtak egy újlipótvárosi lakásban a rendőrök – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A kábítószert a gyanú szerint a 33 éves férfi és 34 éves párja közösen árulta. Kiderült, hogy nem a társasházi lakásában laktak, azt csak a „drogbizniszük” miatt bérelték.

Halálos drogot terjesztettek Szekszárdon

Egy 32 és egy 38 éves férfi egy szekszárdi lakásból árulta az új pszichoaktív anyagokat, köztük a bika nevű drogot, amely feltehetően  már több ember halálát okozta. A szekszárdi rendőrök szeptemberben és októberben több, bódult állapotban lévő embert ellenőriztek Szekszárd egyik városrészében, akiktől hasonló – az előzetes vizsgálatok szerint – új pszichoaktív anyagot foglaltak le.     A rendőrök eljutottak a terjesztőkhöz, akiket október 9-én őrizetbe vettek. Lakásukban nagy mennyiségű, előre kiporciózott tiltott szert foglaltak le. 

Egy angol is lebukott

Vádat emelt az ügyészség azzal az angol férfival szemben, aki januárban rekordmennyiségű, 22 kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Németországba csempészni. A vádirat szerint a férfi személygépkocsiját tudtával és beleegyezésével az utazását megelőzően átalakították, az ülések alatti lábtérben tíz centi magas üreget alakítottak ki. A vádlott a gépkocsival Nagy-Britanniából január 16-án érkezett meg Belgrádba, ahol a rejtekhelyre 19 csomag heroint pakoltak be. A vádlott 19-én este indult el németországi úti célja felé, és 22 órakor jelentkezett belépésre Röszkénél. Az ellenőrzést végző pénzügyőrnek feltűntek az utólagos átalakítások nyomai, majd az ülések eltávolítását követően megtalálták az elrejtett drogot.

Amikor egy tanya gyanús lett

Több mint nyolc kilogramm marihuánát találtak a rendőrök egy pár szegvári tanyáján. A lakóépület egy kamraként hasznát helyiségében – hét vödörben összesen 8384 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le. A rendőrök a 37 éves férfit és a 36 éves nőt előállították.