Somogyi és Baranya megyei intézményekbe juttatott el fertőtlenítőszereket a kaposvári HGA Biomed Gyógyszergyártó Kft, amely így összesen 120 helyet támogatott az adományokkal. A segítségüknek köszönhetően az óvodáknak és gyerekházaknak egy jó darabig nem kell bajlódniuk a fertőtlenítőszerek beszerzésével.

Adományokkal segítenek

A somogyi gyógyszergyártó cég munkatársai folyamatosan váltották egymást, és vitték ki az intézményekbe a fertőtlenítőszereket az érintett intézményekbe kedden. Voltak, akik személyesen vették át az adományt, de a cég Szigetvárra is elvitt egy nagyobb szállítmányt, ahonnan tovább osztották azokat a támogatottak között – írja a Sonline.hu.

Szigetvárra is szállítottak

Óvodáknak akartak segíteni

Krümmer Bence, a HGA Biomed Gyógyszergyártó Kft. ügyvezetője azt mondta, a járvány első hullámának idején az önkormányzatokhoz és az egészségügyi intézményekhez juttatták el a fertőtlenítőszereiket, azonban most úgy döntöttek, más közösségeknek fognak segíteni. A cég dolgozói a Balaton környéki óvodákat és a gyerekházakat keresték fel. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fél évre elég lesz

Az ügyvezető arról is besszélt, hogy az adományokat előzetes felmérés alapján osztották szét az intézmények között. Mint mondta, mindegyik támogatott hely ugyanannyi fertőtlenítőszert kapott: az intézmények egységesen fél évre elegendő fertőtlenítőszert kaptak a kaposvári gyógyszergyártó cégtől.

Igyekeznek

„Bízunk benne, hogy véget ér a járvány, és nem lesz szükség többet a segítségünkre, de hogyha úgy alakul, akkor továbbra is próbálunk segíteni a közösségeknek” – mondta Krümmer Bence.

20 liter fertőtlenítő

A támogatásnak hála a mezőcsokonyai Csillagvár Biztos Kezdet Gyerekház 20 liter fertőtlenítőszerhez jutott hozzá. Gyeneseiné Mészáros Bernadett, az intézmény egyik munkatársa azt mondta, nagyon nagy segítség ez a mostani adomány.

Nehezen beszerezhető

A mezőcsokonyai gyerekház dolgozója azt is elmondta, hogy ezeket a fertőtlenítőszereket csak nehezen tudják beszerezni, pedig a készítményre most nagy szükség van. Mivel figyelnek a higiéniára, az épület bejáratánál egy fertőtlenítő­adagolót helyeztek ki, amelyet így fél éven keresztül újra meg tudnak majd tölteni.

Itt akcióztak még

A mezőcsokonyai gyerekház mellett szintén kapott a fertőtlenítőszerből egy rinyakovácsi, kiskorpádi, kaposfői, gigei, szennai, gálosfai, kaposszerdahelyi, büssüi, göllei és két kaposvári intézmény is.

Fő az elővigyázatosság

Mint korábban beszámoltunk róla, a járvány harmadik hulláma miatt több balatoni politikus is az aggodalmát fejezte ki a Balatonra érkező vendégek miatt. Valamennyien örülnek a látogatóknak, és szívesen fogadják őket, de mindenkit arra kérnek, hogy tartsák be a korlátozó szabályokat, és figyeljenek az óvintézkedésekre. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels