Meghalt egy családapa a Balatonon, miután a vízibicikliről ugrott a vízbe. Mentőhelikopter jött érte, de sajnos az életét nem tudták megmenteni.

Pénteken történt

A 39 éves férfihoz délután 5 óra környékén hívták ki a mentőket, mivel az áldozat nem sokkal korábban elmerült a Balatonban. A szemtanúk arra lettek figyelmesek, hogy a strand irányába rohammentő sietett, majd a mentőhelikopter érkezett meg. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Nem tudott leszállni

Mivel nem tudott rögtön leszállni, nagy feltünést keltett a lakosság körében a strand és a víz fölötti körözéssel – írja az rtl.hu.

Vízibiciklit béreltek

A strandon a pénteki óriási hőségben egymást váltották a bérlők a vízibicikli kölcsönzőnél. Délután 4 óra körül egy család bérelt is egy járgányt, és a parttól több száz méter távolságra tekertek be. 

A felesége próbálta menteni

Itt az apuka a vízbe ugrott, de sajnos többé nem jött a felszínre. A felesége utána ugrott, megpróbálta megkeresni.

Ketten mentek segíteni

Egy másik szemtanú szerint arra lettek figyelmesek, hogy két ember nagyon nagy sebességgel kezdett el úszni a család vízibiciklije felé. Ez nagyon is furcsa volt számukra, mivel nem szokta senki gazda nélkül hagyni a biciklit.

A kislány a vízibiciklin maradt

Mint később kiderült, a kislány benne maradt, és ő kiáltott segítségért, amire a környéken fürdőzők felfigyeltek.

Mentek a vízimentők is

A Zamárdi Vízimentő Egyesület vezetője, Nánási Ákos aránylag közel volt a családhoz. Vezetésével zajlott a mentési akció, amelyben a két mentőhajó kisvártatva a helyszínre sietett.

Fél óra múlva találták meg

Emellett több más vízi és légi egység is kereste az áldozatot, de csupán mintegy fél órán belül találták meg, a víz alatt.

Újraélesztették a hajón

A férfit kiemelték a vízből és a hajón újraélesztették, majd a siófoki kikötőben átadták a mentőnek. A kórházba életveszélyes állapotban vitték be, de nem sokkal később elhunyt. A rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció