Pénteken 21 óra és július 3-án 6 óra között összehangolt rendészeti és bűnügyi ellenőrzéseket hajtottak végre Siófokon, a Petőfi sétányon a rendőrök. 606 embert igazoltattak.

Prostitúció miatt is tettek feljelentést

A fokozott ellenőrzés során a rendőrök 606 főt igazoltattak, közülük 5 embert állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetőleg szabálysértés miatt. Négy esetben büntetőfeljelentést tettek garázdaság, öt esetben szabálysértési feljelentést tettek engedély nélküli árusítás, tiltott prostitúció, illetve szexuális szolgáltatásra felhívás tilalma miatt, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A jobb közhangulatért

A rendőrség azt írja: az évnek ebben az időszakában alapvetően megerősített létszámmal vannak jelen, és az önkormányzattal, társszervekkel, polgárőrséggel szorosan együttműködve hajtják végre feladataikat. Az egyenruhások a közrend és közbiztonság fenntartása mellett segítséget nyújtanak a hozzájuk forduló magyar és külföldi állampolgároknak egyaránt, valamint jelenlétükkel erősítik a helyi lakosok és a turisták szubjektív biztonságérzetét.

A razziáról videó is készült

A polgármester tavaly megtiltotta volna az alkoholfogyasztást

Siófok egész területére – utcákra, terekre, vízparti sétányokra – alkoholfogyasztási tilalmat rendelne a város polgármestere, Lengyel Róbert. A Facebookon közzétett bejegyzésében azt írja: próbálják elérni, hogy „a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok” és a fiatalok „következmények nélkül ne vedeljenek a közterületeinken”.

Ez is érdekelhet ebben a témában