Egyre többen próbálják ki az állószörfözést a Balatonon, és sokan már le se szeretnének mondani a SUP-ozásról. Siófokon az Exatlon sztárjai próbálták ki, milyen a SUP-hajókon siklani a víz felszínén, és a legtöbben azonnal beleszerettek a speciális deszkákba.

Sokan vannak a Balatonnál

A járványügyi szigorú korlátozások enyhítésével és a meleg beköszöntével egyre többen utaznak le a Balatonra csobbanni egyet. A jóleső, 26 fokos vízben már többen is megmártóztak, Siófokon pedig az Exatlon szereplői próbálták ki a SUP-ozást – írja a Bors.

Népszerűsítik a SUP-okat

Az Exatlon szereplői most egy különleges eseményre, a SUP Stories bemutatójára voltak hivatalosak, aminek az ötlete pont a járvány miatt született meg. „A vírus letaglózott mindenkit, bármerre jártam, csak szomorú arcokat láttam” – mesélte Orosz Cintia ötletgazda. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszacsempészte a boldogságot

„Szerettem volna valami pozitív dolgot adni az embereknek, így jött a SUP Stories, az élj, nevess, evezz, jótékonykodj! kezdeményezés” – mondta Orosz Cintia.

Két bázist hozott létre

Hogy népszerűsítse a SUP-ozást, két bázist is felállított Orosz Cintia, aki az álló evezés új dimenzióját szeretné megteremteni és megmutatni. Ezenfelül minden hónapban egy-egy alapítványt szeretne támogatni, júniusban a Siófoki Állategyesületet.

Már SUP jógázni is lehet

„A vízióm, hogy boldog arcokat lássak, és felületet szeretnék biztosítani ahhoz, hogy a nyitott, pozitív szemléletű emberek kapcsolódni tudjanak egymáshoz, például SUP jógázás közben” – tette hozzá.

Értik a dolgukat az Exatlonosok

Alig, hogy megérkeztek, a műsor sztárjai azonnal tudták, mit, hogy kell csinálni a SUP-okkal. A szereplők otthonosan érezték magukat a deszkákon, és valamennyien imádtak átsiklani a víz felszínén.

Hatalmas élmény

„Minden extrém sportot imádok, így a SUP-ozást is. Hatalmas élmény volt az idei versenyzőkkel együtt evezni – mondta a Borsnak Besenyei Bogi, a második évad népszerű Kihívója.

Bárkinek megy a SUP jóga

Görgényi Fruzsi színésznő a SUP jógát is kipróbálta a Balatonnál, és egyből tetszett neki a különleges edzés. „Szívesen próbáltam ki a SUP jógázást, és tetszett is, pedig azt gondoltam, nem vagyok hozzá elég edzett. Ám végül kifejezetten jól ment” – mondta a csinos színésznő.

De mi is az a SUP?

A SUP a stand up paddleboard rövidítése, amely lefordítva annyit jelent, mint állva evezés, vagy mint ahogy sokan hivatkoznak rá: állószörfözés. A különböző méretű SUP deszkákat fel lehet fújni, és rájuk lehet állni, de akár még jógázni is lehet rajtuk. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: SUP – Forrás: BudaPestkörnyéke