Új munkatársakat keres a Lidl a balatonlellei, keszthelyi és siófoki üzleteibe, határozott idejű szerződéssel.

Balatoni szezon

A Lidl idén is készül a balatoni rohamra. Több mint 190 magyarországi üzlettel rendelkező vállalat már megkezdte a toborzást a nyári szezonra, a Balaton környékén található üzleteibe.

Három üzletbe keresnek munkatársakat

A Lidl határozott idejű munkaszerződéssel várja új munkatársait, mely 1,5 hónapra szól, s napi 4-8 órát kell ledolgozni az üzletekben. A Lidl a Balaton környékén elhelyezkedő üzleteibe, vagyis a keszthelyi, a balatonlellei és a siófoki üzletbe hirdette meg az állásajánlatot, ráadásul a cég szállást is biztosít a leendő munkatársaknak.

Ennyit fizetnek

A boltlánc 8 órás munkaidő esetére, alapbérrel és pótlékokkal együtt bruttó 384 ezer forintot fizet, a részmunkaidőt vállaló munkatársak pedig arányosan kevesebbet fognak kapni.

Munkaerőhiány van a szektorban

Habár a koronavírus-járvány által előidézett válságból a boltos piac is sikeresen kimászott, ám ezzel együtt a járvány előtti időszakra jellemző munkaerőhiány is visszatért a szektorba.

Nemcsak a pénz számít

blokkk.com szakblog korábbi jelentésében azt elemezte, hogy a jelenlegi helyzetben mit tehetnek a boltláncok: mindent be kell vetniük annak érdekében, hogy munkaerőt szerezzenek, ráadásul ahogy az a mostanában látható álláshirdetésekből is kiderült, már nem elegendő a jó bér, a munkavállalók ugyanis elvárják, hogy jó munkakörülmények között dolgozzanak.

Kiemelt kép: Lidl áruház