Sokkoló szonáros felvételt osztott meg egy vízbe fulladt emberről Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. A meghalt fiatalember nem tudott jól úszni.

SUP lett a végzete

A fiatal külföldi férfi pár napra érkezett a Balaton déli partjára, itt bérelt egy SUP-ot a strandon. Mint később kiderült, vélhetően nem tudott jól úszni, helyismerete se volt, de nem vett fel mentőmellényt – mondta a Telexnek a vízimentő.

Eltűnt a víz alatt

A vízben lévő emberek csak annyit láttak, hogy a fiatal férfi egyszer még a deszkán hasal, mmajd hirtelen eltűnik róla. Utána bárhogy kereték, nem találták. Vasárnap találták meg a holttestét a víz alatt.

Mentőmellény kellett volna

„Elkerülhető lett volna a tragédia, ha felveszi a mentőmellényt” – hangsúlyozta Bagyó Sándor. Arról is beszélt a portálnak, hogy pár hete a Balaton egy másik részénél kajakozott be egy férfi mentőmellény nélkül az esti órákban. Felborult a kajakja, és nem tudott kiúszni, neki is csak a holttestét találták meg a vízimentők.

A profik felveszik

A szakember szerint el kellene fogadni, hogy a mentőmellény egyáltalán nem ciki. Akik tisztában vannak a veszéllyel és jól tudnak úszni azok is felveszik, például a vízimentők, profi vitorlázók se szállnak anélkül vízre.

Mint egy biztonsági öv

A vízimentő arról beszélt a Telexnek, hogy szerinte ugyanolyan szemléletformáló kampányra lenne szükség, mint ahogy az autókban is kötelező biztonsági övet használni.

Ez is a hétvégén történt a Balatonnál