Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették – tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a sajtót.

Gázpalack csere közben történt a robbanás

Csondor Henrietta közlése szerint a Kazinczy téren, egy tízemeletes társasház egyik lakásában történt a robbanás. Vélhetően gázpalackok cseréje közben következett be a detonáció, amely kidöntött több falat és ajtókat szakított ki a helyükből. Egy embert vittek kórházba, a sérültön kívül egy kutya is tartózkodott a lakásban. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyre több a tűzoltó és a mentő a környéken

Forrás: Facebook

Eltűnt a fal

Az úgynevezett 13-as Y-ház egyik lakásában történt a robbanás. Az egyik 6. emeleti lakás teljes, a külvilág felé nyíló oldala eltűnt. Ez látható is az alábbi képen.

Láthatóan kirobbant a lakás fala az erkély felé

Forrás: Facebook

102 lakást kiürítettek

Az épület valamennyi lakását, 102 ingatlant kiürítettek, a lakókat átmenetileg a szomszédos iskolában helyezték el. Kisebb tűz is keletkezett, mintegy egy négyzetméteren égett egy kanapé, de azt a szomszédok még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották.

Mentőhelikopter is érkezett

Forrás: Facebook

Mentőhelikopter is érkezett

A káresethez a tapolcai önkormányzati tűzoltók, valamint a badacsonytomaji, keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, szakemberek vizsgálják az épület statikai állapotát. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó a helyszínről

Így néznek ki az „Y-házak”

Fotó: Balatonkörnyéke.hu
Fotó: Balatonkörnyéke.hu

Kiemelt kép: Robbanás Tapolcán – Forrás: Facebook