Három településen is új vezetőket választottak a Balatonnál. Szigligeten, Balatonszepezden és Balatonfűzfőn is új polgármester irányíthatja a települést – számolt be z MTI.

Nőt választották polgármesternek

A független Szanyi Szilviát választották polgármesternek a vasárnapi időközi önkormányzati választáson a Veszprém megyei Balatonfűzfőn. A tisztségért három független jelölt indult, közülük Szanyi Szilvia 1160, Gál Andrea 677, Bárdi-Farkas János 69 szavazatot kapott.

Sokan szavaztak

A névjegyzékben szereplő 3791 választópolgár közül 1922-en jelentek meg az időközi választáson, és 1906 érvényes szavazatot adtak le. A választók a város képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a hat helyért 16 független jelölt indult.

Szepezden is független nyert

A független Biró Imrét választották polgármesternek Balatonszepezden. A tisztségért négy független jelölt indult, közülük Biró Imre 119, Bocskov Petrov Jordán 113, Selmi Gábor 11, Szász Péter 3 szavazatot kapott.

Itt is több mint 50 százalék szavazott

A névjegyzékben szereplő 398 választópolgár közül 255-en jelentek meg az időközi választáson, és 246 érvényes szavazatot adtak le. A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért 13 független jelölt indult.

Szigligeten nagy volt a versenyfutás

A független Balassa Dánielt választották polgármesternek Szigligeten. A tisztségért kilenc független jelölt indult, akik közül ketten – Baj József és Ulbert István – visszaléptek a jelöltségtől. A hét független jelölt közül Balassa Dániel 351, Idrányi Péter 137, Pálfi Szabolcs 27, Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit 15, Zsezserán Jánosné 8, Páhy László 4, Mészáros Géza 3 szavazatot kapott.

Képviselőket is választottak

A névjegyzékben szereplő 834 választópolgár közül 546-an jelentek meg az időközi választáson, és 545 érvényes szavazatot adtak le. A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért 23 független jelölt indult.

Feloszlatták magukat

A településeken azért tartottak időközi helyhatósági választást, mert a képviselő-testület korábban kimondta a feloszlását.