„Nyugodj békében, Bajnok!”, írta ki a csapat a közösségi médiában közzétett hírben. Szvoboda Bence tíz bajnoki címet nyert hazánkban, kettőt Csehországban, egyet pedig Ausztriában. Nyugodjon békében!

A legnagyobb harcát elveszítette

A HTS Team hivatalos Facebook-oldalán egy rövid közleményt osztottak meg szerda délután, amiben bejelentették, hogy nem sokkal dél előtt, 11:50-kor „elveszítette élete legnagyobb harcát a magyar motokrossz kiemelkedő alakja”. A Fontoshír.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni!

Emlékezzünk a sportolóra

Azzal folytatják a posztot, hogy „emlékezzünk a sportolóra, aki 10 bajnoki címet nyert Magyarországon, kettőt Csehországban, egyet Ausztriában, és megannyi győzelmet aratott szerte Európában” – sorolták az eredményeket.

… és emlékezzünk az emberre

„Emlékezzünk az emberre, aki az akarat és a kitartás szimbóluma volt. Aki nem adta fel soha, és mindig arra törekedett, hogy a legjobbat hozza ki magából. Emlékezzünk a barátra, aki csibészes mosolyával mindig jókedvre tudta deríteni a körülötte lévőket” – írja a csapat.

Felfoghatatlan tragédia

És „emlékezzünk a fiúra, aki mindig nagyra becsülte családja szeretetét és támogatását”. A poszt azzal folytatódik, hogy „felfoghatatlan tragédia ez mindannyiunk számára. Elviselhetetlen a fájdalom, ami körülvesz minket. Az Isten adjon megnyugvást a szeretteinek, és az őt gyászolóknak! Szvoboda Bence 31 évet élt. Nyugodj békében, Bajnok!”

Békében gyászolni

A csapat is arra kér mindenkit, hogy a következő napokban hagyják békében gyászolni a családot. A Fontoshír.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni!

Elesett, majd elgázolták

A Frisshír.hu is beszámolt arról, hogy a magyar klasszis a múlt hétvégi cseh motocross bajnokság első futamában elesett és a mögötte érkező versenyző elgázolta. Szvoboda Bence életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították a prágai kórházába, ahol a legjobb orvosi ellátást kapta.

Elszakadt egy ér az agyában

A crossnews.at tudósítása szerint a HTS KTM versenyzőjét elgázolta egy másik motoros és súlyosan megsérült a koponyája. A helyszínről származó információk szerint elszakadt egy ér az agyában. Bencét vasárnap megműtötték, kritikus állapotban feküdt a kórházban.

Nem volt esélye

Csapata, a HTS Team közösségi oldalán egy kommentben reagált a szurkolók üzeneteire. „Meghat minket a szeretet, amit Bence irányába tanúsítotok az elmúlt napokban. Sajnos Bencének nincs esélye megnyerni ezt a csatát, de halottnak nem tekinthető addig, míg a szíve ver, így a halálhírét sem jelenthetjük be addig.”

Édesapja is motokrosszozott

Szvoboda Bence Balatonberényben nőtt fel és Kaposváron élt. Édesapja Szvoboda Tamás, amatőr magyar bajnok motokrosszversenyző. A fiú motokrossz rajongása 8 éves korában kezdődött, amikor szüleitől egy automata Malagutim krosszmotor kapott, amivel balatonberényi házuk udvarán tanult meg motorozni, 9 évesen pedig már krosszbajnokságon indult.

Kiemelkedő eredmények

Szvoboda Bencét napjaink egyik legjobbjaként tartották számon a sportágában: tízszeres magyar bajnok, kétszeres cseh felnőtt bajnok, osztrák junior bajnok, világbajnoki pontszerző és Európa-bajnoki dobogós volt.

Szenvedéllyel élt

„Ha nincs szenvedélyed, amiért érdemes meghalni, akkor nincs semmid, amiért érdemes élni” – nyilatkozta egyszer a klasszis sportoló. A Fontoshír.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szvoboda Bence. Élt 31 évet