Július 5-től várhatóan szeptember közepéig a Budapest – Balaton kerékpáros útvonal kiépítéséhez kapcsolódóan a 7. sz. főút Székesfehérvár bevezető szakaszán megkezdődnek a kerékpáros aluljáró építési munkái, emiatt jelentős forgalmirend-változásra kell számítaniuk a közlekedőnek.

Csak egy sáv

A 7. sz. főút Agárd, illetve az M7 autópálya irányából Székesfehérvárra a jelenlegi 2 forgalmi sáv helyett csak egy sávon lesz járható. További balatoni közlekedési hírekért kattintson ide!

Lépésben haladhatnak

A közlekedők Székesfehérvárról Agárd, illetve az M7 autópálya irányába a kiépített terelőúton, 20 km/h-s sebességkorlátozás mellett haladhatnak.

A kanyarodást is felfüggesztik

Székesfehérvár irányából, Kisfalud irányába a kanyarodás a munkálatok ideje alatt biztosított marad, azonban Kisfalud irányából, a balra kanyarodás az M7 autópálya irányába nem lesz lehetséges.

A bevezetendő forgalmi rendet az alábbi térkép szemlélteti:

fotó: NIF

Megértést kérnek

A közlekedőknek a forgalomtereléssel érintett szakaszon torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk. Kérik az autósok megértését és türelmét a bevezetésre kerülő ideiglenes forgalmi rend idejére!

Ezért van a felfordulás

A NIF Zrt. beruházásban zajlik a Budapest és a Balaton közötti kerékpárút közel teljes szakaszának kiépítése a meglévő nyomvonalhoz kapcsolódva. 35 km-en teljesen új, önálló kerékpárút épül, 32 km-en forgalomtechnikai beavatkozásokat végeznek, további 22,8 km-en pedig vegyes forgalmú (mezőgazdasági-kerékpár út) kerékpárutat alakítanak ki, 15 km-en pedig kerékpársávot jelölnek ki és felújítják a meglévő útvonalat.