A hajléktalanná lett nagykanizsai férfit fél órán belül kétszer is megbüntették, amiért megszegte a kijárási tilalmat. A férfi nem tudja kifizetni a bírságot, ezért attól fél, hogy börtönbe fog kerülni.

Megbírságolták a hajléktalant

Összesen 180 ezer forintra büntettek egy hajléktalant a rendőrök, mert megszegte a kijárási tilalmat – írja a Népszava egy nagykanizsai férfiról, aki csupán néhány hete vált otthontalanná. A férfi arról beszélt, hogy az első büntetés még talán jogos is volt, és azt még ki is tudta volna fizetni, de a második büntetését teljesen igazságtalannak tartja. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagykanizsai férfit büntettek

Húsvétkor kapta a bírságot

A nagykanizsai férfi néhány hete vált hajléktalanná, majd jött is az első 30 ezer forintos bírság húsvét vasárnapján, mivel a kijárási tilalmat figyelmen kívül hagyta és az utcán bolyongott. Fél óra elteltével azonban a férfi összeszólalkozott a rendőrökkel, erre az egyenruhások 150 ezer forintos bírságot szabtak ki rá ismétlődő szabálysértésre hivatkozva.

Külföldön dolgozott

A 43 éves férfi arról beszélt a lapnak, hogy még évekkel ezelőtt hozott rossz döntéseket, amik miatt csalásért le is kellett ülnie a másfél éves börtönbüntetését. Utána azonban visszatért a társadalomba és jó útra tért, sőt Németországban vállalt munkát vízvezeték-szerelőként.

Utcára került

A külföldi munkái miatt a férfinak sajnos megromlottak a családi kapcsolatai, így hazatérése után el kellett válnia a feleségétől, és még otthonról is ki kellett költöznie. Amikorra már az albérletét sem tudta fizetni, ismét az utcára került.

Barátja fogadta be

„Még a menhelyen sem regisztráltam, annyira friss a helyzet. Mondjuk, a szállóra amúgy sem mennék be. A holmim az egyik ismerősömnél tettem le a Sugár úton, ha kell, nála meg is alhatok” – magyarázta a férfi, aki ezután azt is elmesélte, hogyan büntették meg a rendőrök.

Megállították igazoltatni

A férfi elmondta, hogy húsvétvasárnap este is épp a barátjához indult, de a Dózsa György úton megállították a rendőrök, és mivel már érvényben volt a kijárási tilalom, annak megszegése miatt 30 ezer forintra büntették. Ezt tudomásul vette a férfi, majd azt kérte az egyenruhásoktól, hadd menjen el a 300 méterre lévő Sugár útig, de ők azt mondták neki, hogy menjen a Citrom-szigetre, és aludjon ott.

Nyomortelepre küldték

A Citrom-sziget a zalai város egyik nyomortelepe, ahol a romos épületben hajléktalanok és szerencsétlenek húzzák meg magukat. A férfi a rendőri utasításra bement, de mivel nem talált magának alvóhelyet, ezért nem tudta ott tölteni az éjszakát. Várt egy kicsit, majd kijött a Citrom-szigetről, azonban ugyanazok a rendőrök, akik előbb is megbüntették, utána mentek, és kiszabták a 150 ezres bírságot.

Kiborult a büntetésektől

„Komolyan, három keresztutcányit akartam lesétálni! Tényleg én vagyok a legnagyobb gond a járványban?! Ráadásul ismertek a rendőrök, pontosan tudták, nem hamukázom, valóban a Sugár úton van a holmim” – dühöngött a férfi, aki azt se tudja, hogy fogja kifizetni a büntetését, attól fél, hogy vissza fog kerülni a sittre. „Mindegy, majd leülöm. Ötezer forintjával számolva az 36 nap lesz” – kesergett a férfi.

Nem érkezett válasz

Az esettel kapcsolatban a portál kereste a rendőrséget, de a hatóság nem adott választ a kérdéseikre. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay