Beszorult a kerítés közé egy őzbak, amelyet a tűzoltóknak és az állatmentőknek kellett kiszabadítania Székesfehérváron. A rácsok közé szorult állat megpróbálta kihúzni a fejét, de így végighorzsolta az oldalát, ami miatt mindenképp állatorvoshoz kellett vinni.

Beszorult

Vaskerítés rácsai közé szorult egy őz Székesfehérváron, a Bakony utcánál. A szerencsétlen állatot tűzoltók és állatmentők szabadították ki. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ebben az utcában ragadt az őz

Megtalálták

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja szerint az őzre hétfő délután találtak rá a Bakony utcában. Mint írják, az őz a medencecsontjánál szorult a kerítés két rácsa közé, és ahogy szabadulni próbált, végighorzsolta az oldalát.

Következett a mentés

A helyszínre érkező állatmentők egy szállító boxot helyeztek az őz elé, majd a tűzoltók nekiláttak a rácsok szétnyitásához. Feszítővágóval kivágták a kerítést, és kiemelték a kimerült állatot a szorításból.

Így mentették ki az őzt

Állatorvoshoz vitték

A fáradt őzet a Fema munkatársai állatorvoshoz szállították Martonvásárra. Facebook-bejegyzésükből kiderült, hogy az állat csúnyán megsértette magát, miközben próbálta kiszabadítani magát a fogságból.

Megmentették a sérült állatot

Nem esett nagy baja

Az állatmentők második bejegyzéséből az is kiderült, hogy az őz szerencsére nem szenvedett komoly sérüléseket, ezért az ellátást követően szabadon is engedik. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ellátták a sérüléseit

Kiemelt kép: Beszorult őz – Forrás: Katasztrófavédelem