Egy héttel a szabadbattyáni tragédia után elhunyt az egyik súlyos sérült, elvesztettük őt – közölte Székesfehérvár polgármestere.

Ő a kilencedik halott

Cser-Palkovics András a közösségi oldalán azt írta, hogy az áldozat, aki vasárnap este vesztette életét, székesfehérvári volt, a város önkormányzatának egyik cégénél dolgozott.

Segítséget próbálnak nyújtani

A polgármester azt is hozzátette: mind az önkormányzat, mind a vállalat minden lehetősége szerinti segítséget igyekszik megadni a hozzátartozók számára. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Tragédia az M7-esen

Amint arról a Balatonkörnyeke.hu is beszámolt, halálos buszbaleset történt vasárnap hajnalban az M7-es autópályán. Egy 56 embert szállító jármű oldalára borult, 8-an a helyszínen meghaltak. 

A leálló sávba húzódott le

A tömegszerencsétlenség azért következhetett be, mert a magyar rendszámú autóbusz valami miatt a jobb oldali sávból elkezdett nagy sebességgel húzódni a leállósáv irányába, és eltalálta a felüljárónak, a hídnak a jobb oldali pillérét, ezt követően pedig árokba borult – hangzott el a M1 Híradóban.

A sofőr is meghalt

A baleset viszonylag nagy sebesség mellett történt. Nagy eséllyel a sofőr elaludt vagy rosszul lehetett. Az M1 Híradó a helyszínről úgy tudósított, a baleset során a busz vezetője is életét vesztette.

A fiának nem volt kedve

„Apu engem is el szeretett volna vinni Horvátországban, ám az utolsó pillanatban valamiért elment a kedvem az utazástól. Nem tudom megmondani, hogy mi jött rám, mert már régóta szerettem volna eljutni a tengerhez” – mondta a Borsnak az elhunyt sofőr fia.

Barátok voltak a sofőrök

A két sofőr, M. László és K. János barátok voltak. Évek óta sofőrként dolgoztak. Korábban Volánbuszt vezettek, egyiküknek sem volt balesete. János, a fiatalabb sofőr megsérült, a baleset után ellátták a kórházba, azóta már otthon van.

Meghalt az édesanyja

János, a horvátországi útra magával vitte édesanyját, aki életét vesztette a balesetben. A Bors azt írja, az asszony 70. születésnapjára kapta ajándékba a fiától az utazást, mivel még sosem látta a tengert. A család egyik ismerőse azt mondta, János a baleset utáni pillanatokban próbált segíteni a bajba jutottaknak. Ekkor látta meg édesanyja holttestét.

Összeomlott a férfi

„Úgy hallottuk, hogy ő találta meg az anyukáját, akkor már nem élt. Azóta is csak zokogni tudunk. Félünk, Jani sosem fogja feldolgozni a történteket. Nagyon szerették egymást az anyukájával” – mondta a család ismerőse.