Leugrott egy nő vasárnap a veszprémi Viaduktról. A völgyhíd nagyon veszélyes építmény, sokan itt vetnek véget életüknek. 1997-ben egyszerre 4 diák ugrott le, ezután bűntudatból az egyik tanára is követte őket.

Leugrott a Viaduktról egy nő

A mélybe vetette magát egy 47 éves nő a veszprémi Viaduktról vasárnap 13 óra után – mondta a deltahirek.hu-nak Máté Alexandra rendőrségi szóvivő. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Nem lehetett megmenteni

Többen látták, ahogy a nádasdladányi nő a korlátban kapaszkodik majd egy pillanat múlva már a mélybe zuhant. A mentőegységek azonnal a helyszínre siettek, több bejelentés is érkezett, de a nő életének megmentésére esély sem volt. A rendőrök a helyszínelés idejére lezárták a híd alatti területet.

Júniusi tragédia

Június negyedikén, kora hajnalban ugrott a mélybe, a halálba a Szent István Völgyhídról egy 19 éves ajkai fiú. Olyan időpontot választott, amikor az építményen nincs forgalom, az utcalámpák gyenge fényében a direkt az öngyilkosságra készülők miatt elhelyezett térfigyelő kamerák nem sok mindent látnak.

Érettségire készült

Érettségizett, éppen a francia szóbeli vizsgára készült. Egy üzenetet küldött édesanyjának, majd eltűnt. Reggel már csak a híd lábánál megtalált holttestéhez hívhattak rendőrt. Márciusban egy 44 éves budapesti nő ugrott le a völgyhídról. Őt még időben sikerült megmenteni.

85 éve épült

Nyolcvanöt év alatt legalább százhetven követtek el öngyilkosságot a veszprémi völgyhídon. Az adatok azért nem pontosak, mert a világháború idején több olyan eset is előfordult a veszprémi viaduktnál, hogy nem lehetett tisztázni, valóban önként vetette-e le magát a mélybe néhány ember.

Fekete korszak

Az 1937-ben átadott Szent István híd évente átlagosan két áldozatot követel. A fekete korszak huszonöt esztendeje volt, akkor két éven belül tizenhárman vetették magukat a mélybe.

Védőhálóval akarták ellátni a hidat

„Volt szó arról, hogy védőhálóval látják el a hidat. Az elképzelés aztán mégsem valósult meg. Az új viadukt tervei már készülnek, ezen külön hangsúlyt kap a tragédiák megelőzését szolgáló szerkezeti kialakítás, ám a kivitelezésre még éveket kell várni” – mondta nemrég a Blikknek Káposztás Vivien, Veszprém város Polgármesteri Kabinetirodájának szóvivője.

Kevés a figyelmeztető tábla

Vörös Péter nyugdíjas veszprémi rendőr alezredes szerint a kis korlátú hidak a legveszélyesebbek: ha valaki 37 méteres magasságból leveti magát a mélybe, a szilárd talajra érkezés minden esetben halálos. Az kevés, ha figyelmeztető táblák jelzik, ha valakinek lelki gondja van, hívja a segélyszolgálatot. Amire valaki eljut oda, hogy véget vet az életének, már nem biztos, hogy elég a telefonos tanács.

Tragikus év

Az 1997-es esztendő volt a viadukt fekete éve. Négy helyi gimnazista ugrott a halálba, hárman egy iskolába jártak. Egymást heccelték, súlyos, sötét dolgokkal, gondolatokkal. Az egyik fiatal tanár magát okolta, ő a diákjai után ugrott, majd néhány hét múlva még egy fiatal lány dobta így el az életét. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!