A párt elnöke, Tóth Bertalan pénteken beszélt a nemzeti együttműködés rendszerének szabad vizek ellen indított „gyarmatosítási folyamat” küzdelmeiről.

Több mint százezren támogatták aláírásukkal az MSZP szabadstrandok védelméről szóló petícióját – mondta a párt elnöke pénteken a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón, amit az MTI közölt.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott, azért küzdenek, hogy megállítsák a nemzeti együttműködés rendszerének szabad vizek ellen indított „gyarmatosítási folyamatát”, és a magyar embereknek mindig legyen lehetőségük az ingyenes fürdésre a Balatonnál.

Az MSZP elnöke köszönetet mondott az aláíróknak és az aktivistáiknak.

Sajtótájékoztatóján hangsúlyozta a pártvezető, hogy tovább küzdenek a természetes vizek szabadságáért, ahogy az ellenzéki összefogásért is.

A politikus elmondta, hogy az összefogás 2022-ben kormány- és korszakváltást eredményezhet. „Mi készen állunk erre!” – hangoztatta.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták választmányi elnöke szerint petíciójuknak köszönhetően sokan megértették, hogy „egyik oldalon van a luxus, a jachtozás, a harácsolás, a szemérmetlen lopás”, míg a másik oldalon több millió olyan ember található, aki egész évben dolgozik és csak arra vár, hogy „pici szabadsága” alatt levigye családját a Velencei-tóhoz, a Balatonhoz.

Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke megerősítette, pártja a Kúriához fordul a szabad vizek védelméről szóló népszavazási kezdeményezésük engedélyezése érdekében.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Balatonkörnyéke.hu