A fizikai kihívás mellett a viharral is meg kellett küzdenie a versenyzőknek, akik Fonyódról, a kutyás strandról indultak.

Az előzetes nevezések ellenére sem számítottak ennyi résztvevőre vasárnap Fonyódon, ahol már kora reggel megteltek a fonyódi kikötő környéki utcák. Talán még sosem látott tömeg lepte el a fonyódi kutyás strand felé vezető utat.

A verseny évről-évre egyre népszerűbb, így a szervezők idén már készültek a sok-sok emberre, ezért parkolózónákat jelöltek ki az autóval érkező versenyzőknek.

Annyian neveztek ebben az évben az eseményre, hogy még a rajtot is korábbra kellett tenni, hogy valamennyi nevező elindulhasson és időben teljesíthesse a számát.

A verseny nem egy hétköznapi kihívás, számos kategóriában lehet rá nevezni. Lényegében bármilyen emberi erővel hajtott vízi járművel teljesíteni lehet a kilenc kilométeres távot, melyet ahogy már írtunk több ezren meg is tettek.

A szervezők elmondása alapján 2020-ban a sárkányhajók és a SUP-ok száma nőtt jelentősen az elmúlt évekhez képest.

A nevezőknek előbb egy kis esővel, később a viharral is szembe kellett nézniük, természetesen a szervezők a rossz idő alatt leállították a versenyt, majd az időjárás normalizálódásával tovább evezhettek a versenyzők. Minden viszontagság ellenére minden eddiginél nagyobb sikerrel zárult a Balaton-átevezés.

Képek: Balaton-átevezés onyódnál 2020. augusztus 16-án – MTI/Varga György