Két mozdony ütközött Balatonfüreden, a baleset miatt változik a vonatközlekedés. Több utas megsérült.

Baleset Balatonfüreden

Az észak-balatoni vonalon, Balatonfüreden baleset történt 13:38-kor a Déli pályaudvarról Balatonfüredre 11:30-kor elindult 19714-es számú Vizipók InterRégó vonatnál. A baleset a Jókai utcai vasúti átjáróban történt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva, a címlapunkon bármikor eléred.

Két mozdony ütközött

A Balatonfüredre behaladó vonat mozdonyának ütközött egy másik, az állomáson tolatást végző mozdony. A baleset körülményeit vizsgálják. Utasok is sérültek.

Egy súlyos sérült

Egy embert súlyos, négyet pedig könnyű sérüléssel szállítottak kórházba. A veol.hu azt írja, a mentést nagy erőkkel végzik jelenleg is. Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő elmondta, nem lehet tudni, miért történt az ütközés, a baleset miatt az utat lezárták, a forgalmat a környékre elterelik.

Az egyik sérült mozdony

Forrás: MÁV

Pótlóbuszok járnak

A helyszínelés miatt a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat az Alsóörs–Balatonfüred–Aszófő közötti szakaszon. Az észak-balatoni vonalon hosszabb menetidőre, jelentős késésekre, kimaradó vonatokra kell számítani.

Bevezetett forgalmi változások

  • a Katica InterRégió vonatok Budapest és Balatonalmádi között közlekednek,
  • a Kék Hullám InterCity vonatok kettéosztva, Budapest és Alsóörs, valamint Aszófő és Tapolca között közlekednek

Budapesti közlekedés

  • a Déli pályaudvarról 13:30-kor Balatonfüredre indult Vizipók IR csak Székesfehérvárig közlekedett (19724),
  • a Balatonfüredről 14:23-kor a Déli pályaudvarra induló Vizipók IR csak Székesfehérvártól közlekedik (19723),
  • a Déli pályaudvarról 15:30-kor Balatonfüredre induló Vizipók IR nem közlekedik (19716), a Balatonfüredről 18:23-kor a Déli pályaudvarra induló Vizipók IR nem közlekedik.

Ez is érdekelhet

Hétfőn is jelentős korlátozásokkal közlekednek a vonatok a vasárnapi baleset miatt, Biatorbágy és Herceghalom között nincs vasúti közlekedés

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MÁV