Orvvadászat bűntette és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 55 éves debreceni férfi ellen a rendőrség. Hegymagas környékén vették őrizetbe.

Több lelőtt állatot próbált hazavinni

A rendőrök a férfit 2019. október 22-ére virradó éjszaka fogták el Hegymagas külterületén. Az igazoltatáskor a gépkocsijában egy vaddisznó tetemét, egy szarvas – és egy őzbakfejet, valamint egy lőfegyvert, lőszereket, továbbá egy fegyverre szerelhető éjjellátó céltávcsövet is találtak.

Intézkedtek a rendőrök

Az elkövetőt a rendőrök elfogták, majd előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

Rongálják a vadészleseket

Feljelentést tett a rendőrségen a Pilisi Parkerdő Zrt., mert augusztus óta folyamatosan rongálják ismeretlenek  budakeszi és budapesti erdészetének vadászleseit. A közleményük szerint az elmúlt hónapokban az erdészek 19 alkalommal fedeztek fel szándékos rombolást Budapest II. és XII. kerületében, illetve Solymár és Remeteszőlős határában.

Teljesen egyértelmű, hogy valakik utálják a vadászokat

Az elkövetők különböző módon tették tönkre a magasleseket: volt, hogy egyszerűen felborították a fából készült építményeket, máshol kettévágták a létrák fokait vagy a les padlózatát, illetve a tartószerkezetet meggyengítve szinte észrevehetetlenül belefűrészeltek a fadeszkákba, tartógerendákba. Más esetben teljesen átfűrészelték a lest tartó oszlopot, majd a vágás helyét sárral betapasztották, hogy az láthatatlanná váljon, így az építmény életveszélyessé vált.  

Egy politikus fegyvert adna a vadászoknak

Fegyverviselési jogot adna a fegyveres testületek szolgálaton kívüli tagjainak, a sportlövőknek és a vadászoknak a Mi Hazánk. Novák Előd, a párt alelnöke azt mondta: az önvédelemhez nemcsak jogot, hanem eszközt is nyújtanának. A változtatás szükségességét a bécsi terrortámadással indokolta, kiemelve: a bűnözők is fegyverrel támadtak, a védekezéshez, a támadás kivédéséhez azonban jogszabálymódosításra van szükség.

Fegyvert gyártanak Magyarországon

Kiskunfélegyházán, a HM Arzenál Zrt.-nél folytatódik az Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása – jelentette be a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos. Maróth Gáspár szerint a kiskunfélegyházi üzem létrehozásának célja a magyar fegyveres erők felszerelésének előállítása mellett volt az is, hogy a világpiacon is meg tudjanak jelenni termékeikkel.