Egy kéthetes kisbaba Budapest legfiatalabb vendége azok közül, akik Ukrajnából menekültek a napokban a Magyarországra. A baba és a mama a Balatonnál, a Fővárosi Önkormányzat egyik  szálláshelyén várja, hogy véget érjen hazájában a putyini agresszió.

200 főt helyezett el a főváros

„A Fővárosi Önkormányzat továbbra is segíti a putyini agresszió elől menekülőket. A célunk, hogy egyetlen családnak se kelljen a pályaudvaron éjszakáznia. Már 200 főnek tudtunk segíteni, többségükben kisgyermekes családoknak” – írta Karácsony Gergely Facebook oldalán.

Két hetes a legfiatalabb lakó

„Megnyitottuk nyári táborhelyeinket is. Legfiatalabb bentlakónk alig kéthetes, ő már a Balaton mellett várhatja családjával együtt, hogy véget érjen a borzasztó háború” – írta a főpolgármester.

Együttműködnek a katasztrófavédelemmel

Karácsony Gergely hétfőn felvette a kapcsolatot a menekültek ellátását koordináló katasztrófavédelem vezetőivel. A főpolgármester azt írja, hogy felajánlotta a főváros további segítségét: legyen szó a szállásról, az étkezésről vagy szállításról.

Sokan kérik a főváros segítségét

Annál is inkább, mivel egyre többen keresik meg kollégáimat és kérik a segítségünket. A civil szervezetekkel és a kerületekkel együttműködve folyamatosan bővítjük a szálláshelyek számát. Jó látni, hogy Budapest mennyire szolidáris város!

4 ezer menekült jött a Keletibe

Az ukrajnai háború elől február 28-án összesen 4002 ember, köztük 308 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

300 menekültet szállásoltak el

A fővárosi és vidéki szálláshelyeken 291 ember, köztük 66 gyerek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg.

További szállásokat nyitnak meg

A kerületi önkormányzatokkal és a fővárosi intézményekkel együttműködve hamarosan további szállásokat bocsátanak az ukrajnai menekültek rendelkezésére.

Kiemelt kép: a kéthetes csecsemő, aki csaádjával menekültként érkezett Budapestre – Forrás: Facebook/Karácsony Gergely