Nyugta nélkül is visszaveszi a Lidl azokat a Kinder termékeket, amelyek szalmonella fertőzést okozhatnak. A termékből Magyarországra is érkezett, az élelmiszerlánc visszafizeti a csoki árát, annak ellenére, hogy egyelőre vásárlói panasz nem érkezett hozzájuk.

Visszahívják a Kinder tojásokat

„A Ferrero Magyarország Kft. elővigyázatosságból önkéntesen visszahívja a magyar piacról néhány Belgiumban gyártott Kinder termék meghatározott gyártási tételét. A termékvisszahívás kapcsán a Ferrero együttműködik a Nemzeti Élelmiszerlánc‐biztonsági Hivatallal, a külföldi piacokon jelentett szalmonellafertőzésekkel lehetséges kapcsolat miatt” -írja közleményében a Lidl.

Nem érkezett fogyasztói panasz

„Jóllehet a forgalomba hozott Kinder termékek egyike sem mutatott pozitív eredményt a szalmonellateszteken és fogyasztói panasz sem érkezett hozzánk, de rendkívül komolyan vesszük a helyzetet, mivel fogyasztóink védelme a legfontosabb számunkra” – teszi hozzá a cég. A Lidl elővigyázatosságból úgy döntött, hogy önkéntesen visszahívja az alábbi, a Ferrero Magyarország Kft. által forgalmazott termékeket.

Az érintett termékek

  • Kinder Schokobons 125g
  • Kinder Schokobons 200g
  • Kinder Schokobons 300g
  • Kinder Surprise Maxi 100g
  • Kinder Maxi Mix Plüssfigurával 133g
  • Kinder Advent naptár 133g
  • Kinder minimix adventi naptár 127g
  • Kinder mini eggs mogyoró 100g​​​​​​​

Fotón az érintett termékek

Forrás: lidl.hu

Ezt kéri az élelmiszerlánc

„Ha Ön vásárolt a felsorolt termékekből, kérjük ne fogyassza el azokat! Őrizze meg és vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal: [email protected] vagy www.kinder.hu.

Nyugta nélkül is visszatérítik

A fent említett Kinder tojásokat bármelyik üzletbe vissza lehet vinni, a vételárat pedig nyugta nélkül is visszatérik a vásárlóknak.

Egy belga gyár a ludas

A napokban írta a BudaPestkörnyeke.hu, hogy az Európai Unió több tagállamában jelentettek szalmonellás megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők.

Magyarországra is érkezett a termékből

A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek. A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról. Az első figyelmeztetést három napja adták ki, most frissítették a visszavont termékek listáját. 

Szalmonella tünetei

A szalmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.

Kiemelt kép: Lidl áruház Bicskén – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu