Közel egy év után, újra iskolába mehet az a Pest megyei kisfiú, akire tavaly májusban dőlt rá egy focikapu a zánkai Erzsébet-táborban. Levente hetekig küzdött az életéért, majd újra meg kellett tanulnia beszélni és járni. Szülei azóta mellette vannak, mindenben segítik kisfiukat. 

Baleset Zánkán

Nemsokára visszatérhet az iskolába az a kisfiú, akire tavaly májusban rádőlt a focikapu Zánkán. A gyerekek egy osztálykiránduláson voltak az Erzsébet-táborban, a strandon lévő pályán fociztak, eközben történt a baleset – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Mentőhelikopter érkezett

A parton szolgálatot teljesítő mentőtiszt azonnal megérkezett a baleset helyszínére és megkezdte az ellátást, emellett a táborban állomásozó Országos Mentőszolgálat esetkocsija és annak szakszemélyzete is jelen volt, valamint perceken belül mentőhelikopter is érkezett.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el. 

Válságos állapotban volt

Levente súlyos koponyasérülést szenvedett, válságos állapotban vitték kórházba. Lélegeztetőgéppel tartották életbe, hosszú hónapig volt kórházban. Szülei szinte végig mellette voltak. A szobi családnak adománygyűjtést szervezett a Váci Egyházmegyei Karitász. 

Adománygyűjtést szerveztek 

A család éppen egy lakásfelújításban volt, amikor megtörtént a baleset. A munkálatokat Levente betegsége miatt nem tudták folytatni. Az otthonukat viszont alkalmassá kellett tenni a betegápolásra és arra, hogy a kisfiú el tudja hagyni a lakást. 

Karácsonykor kezdett el járni

Levente csak júniusban kezdett el újra beszélni, tavaly év végén pedig már első önálló lépéseit is megtehette a szabadban, bot nélkül. „Nekem az idei ünnep az eddigi leghálásabb, mert májusban túléltem, itt lehetek” – mondta tavaly decemberi videójában az édesanya. 

Visszaszoktatják az iskolába

Most is édesanyja jelentette be, hogy új szintre léptek a gyógyulásban, és két hét múlva Levi visszaszoktatása is megkezdődik majd az iskolába. „Eleinte ez még nem a tananyag tanulásáról fog szólni, hanem az ismerkedésről, a biztonságos közlekedés elsajátításáról, az iskolai légkör, a normák újratanulásáról” –mondta az édesanya, Ildikó, aki mindent megtesz fia gyógyulásáért.

Tart a visszatéréstől

Ildikó arról is mesélt posztjában, hogy Levi érthető módon tart a visszatéréstől és hogy régi barátai hogy fogadják majd. „Ma hazafelé a vonaton volt egy mélypontja. Vigasztalnom kellett az út felén keresztül. Kételyek vannak benne, hogyan fogják elfogadni, milyen lesz újra naponta találkozni az emberekkel, akik – a „régi Levit” ismerik”. 

A régi életét akarja

„Nagyon akarja a régi életét, és a gyomrom görcsbe szorul, ha arra gondolok, hogy nem tehetek ennél többet” – írta az édesanya. „Helyette nem küzdhetünk, a válláról nem vehetjük le a terhet, de minden nap segítjük, irányítjuk és elmondjuk, hogy meg tudja csinálni”. 

Gyógykezelésekre jár vissza

Az édesanya azt írta, még nincs vége Levente gyógyulásának. „6 hetente, 2 hétre visszamegyünk a rehabra, hogy segítséget kapjunk, miben tudunk itthon még többet fejlődni, mit csináljunk esetleg másként, vagy megerősítsék amiben jól haladunk.
A hétköznapi dolgokat kezdjük gyakorolni. Pl. bevásárlás, ügyintézés, vagy a közlekedés kimaxolása, hogy idővel önállóan is menjen”. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el. 

A tábor

A zánkai táborhely a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el. A több mint 150 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos, a táborozók számára ingyenes szolgáltatással – például sárkányhajózással, kalandparkkal –, valamint 2021-től már megújult szállásokkal, sportcsarnokkal, színházteremmel, vadonatúj étteremmel és multifunkcionális nyitott-fedett közösségi épülettel, továbbá a felújított, Zánka-Erzsébet tábor vasútállomással várja a táborozókat.

Kiemelt kép: Levente és édesanyja, Földes Ildikó – Forrás: Facebook/Összefogás Földesi Leviért