A két híresség az Ökumenikus Segélyszervezet Biztos Kezdet Gyerekházában segítettek a rászoruló gyermekeknek. A népszerű tévés és az olimpiai bajnok a járványhelyzet legsúlyosabb pillanataiban kapcsolódott be a szervezet munkájába.

Segítenek a rászorulóknak

„Nem engedjük el a rászorulók kezét járványhelyzetben sem!” – ez a jelmondata annak az Ökumenikus Segélyszervezetnek, amely már egy évvel ezelőtt sejtette, hogy a járvány miatt sokkal nagyobb szüksége lesz a gyerekeknek a segítségre, mint korábban. Iszak Eszter és Gyurta Dániel most a segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházába látogatott el besegíteni a munkába – írja a Kapos.

Kaposváron álltak be önkéntesnek

Foglalkoztak a gyerekekkel

A csinos műsorvezető és az eredményes sportoló is bekapcsolódott a segélyszervezet munkájába:  egy háromgyermekes családhoz adománycsomagot szállítottak ki, online foglalkozást tartottak kisgyermekes családoknak, de még ebédet is osztottak a rászorulóknak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Programmal segítenek

Az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó gyermekfejlesztő programjával országszerte több ezer rászoruló gyermeknek képes segíteni. A különleges programnak köszönhetően a szervezet egyéni és közösségi foglalkozásokkal is segíti a szegénységben élő gyermekeket a hátrányok leküzdésében.

Csecsemők kezét sem engedik el

A Biztos Kezdet Gyerekházakban, így a kaposváriban is, már csecsemőkortól támogatják a rászoruló gyermekeket és családjukat. Ennek köszönhetően a szervezet a legkisebbeknek is meg tudja adni a lehetőséget a fejlesztő foglalkozásaik keretén belül, hogy ők is minden segítséget megkaphassanak az egészséges fejlődéshez.

Járvány idején is ott vannak

A segélyszervezet a koronavírus-járvány idején sem volt tétlen, és alkalmazkodott a fennálló helyzethez: ha kell, online vagy telefonon tartják a kapcsolatot a hátrányos helyzetben lévő családokkal, és a foglalkozásaikat is meg tudják tartani a digitális térben. A szervezetre és az önkénteseikre akkor is lehetett számítani, amikor az intézmények ideiglenesen bezártak.

Minden helyzetben feltalálják magukat

A járvány és a gazdasági válság miatt még nehezebb helyzetbe került családokat kiemelten támogatja a segélyszervezet, ahol a digitális oktatásban is rengeteget segítettek azoknak a gyerekeknek, akik nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel vagy interneteléréssel.

Itt lehet támogatni őket

Mivel a koronavírus-járvány miatt még többen fordulnak segítségért, a szervezet a honlapján várja a támogatásokat. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így segítettek Gyurta Daniék

Kiemelt kép: Részlet a videóból