Idén már 198. alkalommal rendezték meg Balatonfüreden az Anna-bált. A belépők személyenként 95 ezer forintbe kerültek annak, akik a Grand Hotelben buliztak. Orbán Viktor legfontosabb embere, a politikai igazgatója is ott volt a bálon. A bál szépe a 19 éves budapesti Dévényi Alíz lett.

Budapesti lány lett a bál szépe

Dévényi Alízt választották a 198. Anna-bál szépének szombat éjjel. Az első udvarhölgy Szilassy Laura, a második udvarhölgy pedig Csenke Annalett. A bál szépe, a 19 éves budapesti Dévényi Alíz most érettségizett. Elmondta, hogy szereti a báli hangulatot, később fényképezéssel szeretne foglalkozni. A bál első udvarhölgye, a 18 éves Szilassy Laura balatonfüredi, négy éve egy budapesti középiskolában tanul, mellette versenytáncol. A második udvarhölgy, a 17 éves békéscsabai Csenke Anna Londonban jár középiskolába és orvosnak készül, versenyszerűen teniszezik. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha három győztes

A 198. Anna-bál szépe, a 19 éves budapesti Dévényi Alíz (k), első udvarhölgye, a 18 éves balatonfüredi Szilassy Laura (j) és második udvarhölgye, a 17 éves békéscsabai Csenke Anna  Viktória (b) a bál eredményhirdetése után a balatonfüredi Anna
 Grand Hotel parkjában – Fotó: MTI/Katona Tibor

Puccparádé Füreden

A füredi puccparádéra idén 10 ezer forinttal drágábban lehetett bejutni, mint tavaly. A György-téri pavilonba 85 ezer volt a belépő, aki azonban a fontos emberek között akart partizni 95 ezret kellett fizetnie, hogy a Grand Hotelbe is bejusson.

4 fogásos vacsora

A jegyek a következőt tartalmazták: welcome drink, vagyis üdvözlőital, 4 fogásos exkluzív báli vacsora, báli programon való részvétel. A hölgyek sorszámozott herendi porcelánszívet kaptak. Italcsomag szerinti korlátlan italfogyasztás 20.00-24.00 óra között volt lehetséges.

Képek a bálból

Fotó: MTI/Katona Tibor
Fotó: MTI/Katona Tibor

Orbán Viktor embere

A nagy balatoni eseményen természetesen ott volt füred fideszes polgármestere, Bóka István, aki nyitóbeszédet mondott, aztán felszólalt Orbán Viktor jobbkeze, politikai igazgatója, Orbán Balázs is.

Orbán is ott volt

Huszár lett a férje

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg leendő férjével, Kiss Ernő huszár főhadnaggyal, aki később az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok-vértanúja lett.

Porcelán szobor

A vértanú emlékére 2003 óta minden évben átadják az őt ábrázoló herendi porcelán huszárszobrot egy olyan embernek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred kultúrájáért és szellemi életéért. Idén ezt a balatonfüredi díjat Lengyel Ernő vállalkozó vehette át, aki csaknem húsz éven át volt a báloknak helyet adó Anna Grand Hotel tulajdonosa. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Anna-bál 2023-ban Balatonfüreden – Fotó: MTI/Katona Tibor