A főváros felé tíz kilométeres torlódás várható Szabadbattyán térségében a vasárnap hajnali buszbalesetben megsérült szalagkorlát cseréje miatt – közölte az Útinform hétfő reggel a honlapján.

Kerüljön!

Az Útinform arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, Polgárdi és Székesfehérvár között válassza a 7-es főutat, ezzel kikerülve a torlódást.

A tragédia

 A vasárnap hajnalban, az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon történt balesetben nyolcan vesztették életüket, nyolcan súlyosan és negyvenen könnyebben megsérültek.

Két sofőr ment a csoporttal

Fél órával a baleset előtt váltottak buszvezetőt. Két sofőr ment a turistacsoporttal, egy fiatalabb férfi, és egy idősebb. Az utóbbi halt meg az M7-esen történt tragédiában – írt összefoglalót a Kékvillogó.hu.

Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A fiának nem volt kedve

„Apu engem is el szeretett volna vinni Horvátországban, ám az utolsó pillanatban valamiért elment a kedvem az utazástól. Nem tudom megmondani, hogy mi jött rám, mert már régóta szerettem volna eljutni a tengerhez” – mondta a Borsnak az elhunyt sofőr fia.

Telefonon próbálták felhívni az édesapát

„Hiába próbáltuk felhívni az édesapámat, már nem vehette fel a telefonját. Elértük viszont Janit, aki azonnal elmondta, mi történt. Ezek után természetesen elindultunk a helyszínre. Már úton voltunk, amikor a szomszédok felhívtak minket, hogy a rendőrök a házunknál csöngetnek. Nyilván ők akarták közölni a tragédia tényét” – mondta a gyászoló fiú.

Barátok voltak a sofőrök

A két sofőr, M. László és K. János barátok voltak. Évek óta sofőrként dolgoztak. Korábban Volánbuszt vezettek, egyiküknek sem volt balesete. János, a fiatalabb sofőr megsérült, a baleset után ellátták a kórházba, azóta már otthon van.

Meghalt az édesanyja

János, a horvátországi útra magával vitte édesanyját, aki életét vesztette a balesetben. A Bors azt írja, az asszony 70. születésnapjára kapta ajándékba a fiától az utazást, mivel még sosem látta a tengert. A család egyik ismerőse azt mondta, János a baleset utáni pillanatokban próbált segíteni a bajba jutottaknak. Ekkor látta meg édesanyja holttestét.

Összeomlott a férfi

„Úgy hallottuk, hogy ő találta meg az anyukáját, akkor már nem élt. Azóta is csak zokogni tudunk. Félünk, Jani sosem fogja feldolgozni a történteket. Nagyon szerették egymást az anyukájával” – mondta a család ismerőse. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva!

Biztosítás

Rendelkezik biztosítással a vasárnap hajnalban az M7-es autópályán balesetet szenvedett autóbuszt tulajdonló cég és az utazást szervező társaság is. Tamás Zoltán János, az utazást szervező Volmer-Tours Kft. ügyvezetője elmondta, hogy három különböző biztosítótársaságnál rendelkeznek biztosítással, de a hivatalos vizsgálatra hivatkozva azt nem közölte, hogy melyek ezek.