Az 1837-ben épített siófoki Mihályffy villa (Mihályfi panzió) évek óta keresi az új gazdáját. A villát tavaly év elején még 1 millió híján egy milliárdért hirdették, de most 899 millióért már elérhető. Lássuk mit kapna a leendő tulajdonos ezért a pénzért.

A Balatontól kb. 1-2 perces sétára található, 2065 m2-es impozáns villa 1837-ben épült és talán az egyetlen ilyen korú, múltú épület ebben a térségben. A panzió már a múlt század elején is képeslapokon szereplő helyi nevezetesség volt.

A villa 880 m2-es épületében 10 hálószoba, 8 fürdőszoba, egy 100 m2-es nappali, konyha-étkező található. Az emeleten egy önálló erkéllyel rendelkező külön lakrész, pókerszoba és játékszoba is van.

A villát először az 1970-es években újították fel, majd 2015 után az eredeti XIX. századi jellegének megőrzése mellett, teljeskörűen modernizálták. A restaurálási és felújítási munkálatokon túl a teljes elektromos, vízvezeték és csatorna rendszer, valamint a tető és kémény is felújításra került.

A 2056 m2-es telken 10-15 gépkocsi parkolására alkalmas terület, medence, fúrt kút, kisebb épületek, valamint 5 ősplatán és 3 ősfenyő is található. Az épületekben pihenő, télikert, valamint szauna és szolárium kialakítását tervezték, de ez már az új tulajdonosra vár.

Eladó nyaralók a Balatonnál

A koronavírus járvány egyik hatása, hogy a városi lakosságból még sokkal többen kezdtek el keresni eladó nyaralókat, ahova kiszabadulhatnak a lakásból. Ahogy ez várható volt, a nyaralók árában is megmutatkozik. Az eladó balatoni nyaralók iránt olyan nagy kereslet van, hogy sokan még jobban megemelték a hirdetési árat, mint az országos átlagos áremelkedés.

A Balaton déli partja az M7-es autópályának köszönhetően jobban megközelíthető. A déli parton sekélyebb a víz, ezért gyorsabban melegszik. Sokan azért keresnek eladó nyaralót a Balaton déli partján, mert onnan fantasztikus a kilátás az északi part hegyeire.

Az északi part hegyei számos lehetőséget kínálnak az aktív kikapcsolódásra, de el lehet látogatni a Tihanyi apátsághoz, vagy a balatonfüredi reformkori városrészbe, illetve a keszthelyi Festetics kastélyhoz. Az északi part szerelmesei, többek közt a sok program és a kirándulási lehetőségek miatt keresnek inkább eladó nyaralót a Balaton északi partján. Az északi parton keresők viszont sokkal kevesebb nyaralóból válogathatnak, mint a déli parton keresők.

A Balatonnál 30 millió forint alatt is ki lehet fogni egy-egy nyaralót, de azok jellemzően felújítandó állapotúak. Aki beköltözhető nyaralót szeretne a Balcsi partján, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Inkább 50-70 millióval kell kalkulálnia annak aki 2022-ben venne nyaralót a Balatonnál.

Ez a cikk támogatott tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent a Balaton és környékének kedvelt hírportálján, amelyet a forgalmasabb napokon már 40 ezren olvasnak, akkor kattintson ide!