November 11-én hajnalban egy férfi engedély nélkül bement egy kaposvári egyesület telephelyére, ahol lemészárolt egy kecskét. Levágta az állat fejét és azt magával vitte.

Mi is megborzongtunk a hír írásakor

A készenléti rendőrök november 15-én fogták el az addig bujkáló 28 éves helyi lakost, majd előállították. A nyomozók nem engedték el a férfit és állatkínzás vétségének gyanúja miatt kihallgatták.

Októberben Fonyódon ítéltek el egy férfit állatkínzásért

A férfi két kutyát, illetve nyulakat és szárnyasokat is tartott a lakóhelyén, azonban egyik kutyája júliusában több nyulat, majd néhány nappal később egy libát is elpusztított.

Fémkalapáccsal támadt a kutyára

Mialatt a férfi a kutya által elpusztított állatokat földelte el, rendkívül indulatossá vált, és a kutyát a kiásott gödörhöz húzta, majd bosszúból egy fémkalapáccsal két alkalommal is fejbe ütötte.

A szomszéd szólt

A további bántalmazással csak azért hagyott fel, mert a vonyító állat hangját hallva a szomszédja értesítette a fonyódi rendőröket.

Súlyosan megsérült a kutyát sikerült megmenteni

Az ütések következtében a kutya fejbőre felszakadt, a koponyacsontja szilánkosra tört, a kutya életét a szakszerű állatorvosi ellátás mentette meg. Az állatot a bántalmazást követően egy menhelyre szállították, ahol a további orvosi kezelést és megfelelő ellátást kapott.

Gyorsított eljárás

A Fonyódi Járásbíróság hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bűnösségét beismerő férfit. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette.

Nógrádban is bíróság elé kerül egy állatkínzó

Volt állatorvos ellen emeltek vádat állatkínzás miatt Nógrád megyében, a férfi olyan méltatlan körülmények között tartotta haszonállatait, hogy nagy részük lesoványodott, megbetegedett, sőt több el is pusztult.

Börtönt kapott egy baranyai állatkínzó is

Állatkínzás miatt 50 nap elzárásra ítélt a Siklósi Járásbíróság egy nagyharsányi férfit, mert áprilisban megölte a kutyáját. A jogerős ítélet tényállása szerint a férfi egy több mint másfél méteres vascsővel ütötte meg a láncra kötött állatot, mert az – megérezve ittasságát – rámorgott.

Különös kegyetlenség

Miután az állat földre rogyott, a vádlott a házából kihozott konyhakéssel elvágta a torkát. A vádirat szerint a kaukázusi juhász jellegű kutya a bántalmazásból eredő csonttörés, valamint koponyaűri és nyaki vérzések miatt pusztult el.