Megállították az M7-es autópálya forgalmát Polgárdinál, a Budapest felé vezető oldalon, ahol kigyulladt egy személyautó. A 82-es km-nél van a baj.

Egyelőre ennyit tudunk

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságazt írta, az autó a 82-es kilométernél kapott lángra. Az oltás idején az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra és lassú haladásra kell készülni.

Alig egy hónapja már volt egy hasonló baleset

Kigyulladt egy BMW az M7-es autópálya sóstói lehajtójánál hétfő délelőtt. A sofőr, amikor észrevette a füstöt, azonnal megállt, szerencsére ki tudott szállni, viszont a luxusautó megsemmisült.

Ezt kell tenni, ha ég az autó

A katasztrófavédelem korábban azt tanácsolta, hogy ha füstölni kezd egy jármű, akkor lassan és oldalról nyissuk fel a motorháztetőt, hiszen előfordulhat, hogy a levegő-utánpótlás hiánya miatt még nincs tűz, csak izzik valami – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

Hatalmas láng csaphat ki

Ha ilyenkor hirtelen felnyitjuk a motorháztetőt, az izzó, kezdődő tűz hirtelen levegőt kap, hatalmas lánggal kicsap a motorháztető alól, és súlyos égési sérüléseket okozhat.

Fontos a gyors helyzetfelismerés

Ha van nálunk tűzoltó készülék, a motorháztetőt csak annyira nyissuk fel, hogy a résen keresztül befújhassuk annak tartalmát. Mindenképpen fontos a gyors helyzetfelismerés, az azonnali segítségkérés és az azonnali segítségnyújtás.

Tűz volt Sopronban és Albertirsán is

Teljes terjedelmében ég egy szoba egy Batsányi utcai kétszintes lakóépület egyik lakásában, Sopronban. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik megkezdték a lángok oltását. Egy családi ház egyik szobája égett Albertirsán, a Madách utcában. A tűzhöz a ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral megkezdték a lángok oltását – írja a katasztrófavédelem honlapja.

Tűzoltó szenvedett balesetet

A mai nap híre még, hogy két személyautó karambolozott Aszódon, a Falujárók útján. Az egyik gépkocsit egy szabadnapos tűzoltó, a másikat a város hivatásos tűzoltói áramtalanították. A mentők is a helyszínre érkeztek. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Budapesten majdnem megfulladt egy család

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával négy lakót szállítottak kórházba a mentők egy családi házból, a X. kerületi Pilisi utcából még az éjszaka. A fővárosi hivatásos tűzoltók zárt nyílászárók mellett gázkoncentrációt mértek az ingatlanban, ezért a gázszolgáltató szakembereit is a helyszínre kérték.