Bármilyen eredményt is érsz el, ha nincs kivel megosztanod, akkor semmit sem ér az egész – nyilatkozta Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes vitorlázó arról a fogadásról ami Felsőörsön várta hazaérkezése után.

Utcabál a felsőörsi hősnek

A Balaton-parti község utcabállal várta a tokiói olimpiáról hazaérkezett sportolót, aki a DIGI Sport reggeli műsorában nyilatkozott még friss élményeiről.

Mindenki megfoghatta

„Körbeadtam az érmemet, igazából erre való” – reagált a szurkolók lelkes érdeklődésére Berecz Zsombor a Reggeli Startban.

A teljes interjú

A kezdetek

A legeredményesebb magyar vitorlázó arról is mesélt a Reggeli Startban, hogyan kezdte el űzni sportágát: „Egy nyári táborban, Agárdon estem szerelembe a vitorlázással, ezután az összes nyaramat ott töltöttem – így indult el a karrierem.

Balaton és a tenger

A finn dingi hajóosztályban versenyző hajós arról is beszélt a DIGI Sport napindító műsorában, hogy sosem bánkódott amiatt, hogy Magyarországon csak a Balatonban tudott készülni: „Mindig kerestem a kihívásokat, nem úgy fogtam fel, hogy ez egy hátrány számomra, hogy nekünk nincs tengerünk.

Törölték az olimpiáról

A 2012-es olimpia után a Laser Standard hajóosztályról a finn dingire váltó sportoló a hajóosztálya olimpiai programból való kikerülését is kommentálta: „Szerintem ez egy borzasztó döntés volt, rengeteg olyan fiatalt ismerek, akinek a testalkata erre a versenyszámra való, az én adottságaimhoz is sokkal jobban passzolt ez a szakág, ezért is döntöttem a váltás mellett.

Berecz Zsombor olimpiai sikeréről mi is beszámoltunk

A Balaton az igazi

Még Tokióban egy kérdésre, hogy az ötkarikás ezüst után a Balaton helyett az Enosima Jachtkikötő lesz-e a kedvenc helyszíne, mosolyogva kijelentette: Nem akarok itt vitorlázni többet. Nem nyaralni jöttünk ide, elvégeztük a munkánkat. Nekem marad a Balaton a kedvenc.