Országjáró kampányán Dél-Magyarországon, Somogyban és a Balaton déli partján kampányolt Magyar Péter, a Tisza Párt arca. Az Orbán-kormány leváltásán dolgozó, pár hónapja berobbant és a közvélemény kutatások szerint roppant népszerű Magyar Péter a Balatonnál is arról beszélt, ami az embereket a leginkább érdekli. A kaposvári, marcali, fonyódi, földvári és siófoki gyűlésein is sokan voltak, a somogyi megyeszékhely és a Balaton déli fővárosának főterét megtöltötték az emberek.

Hatóságok megtévesztése

“Van önöknek egy országgyűlési képviselője, Vitzman Misi, aki arról híres, hogy a hatóságok megtévesztésével, vagy legalább is annak tűnő módon épített egy vityillót” – kezdte Siófok főterén beszédét Magyar Péter. A politikus elmondta, hogy a Fidesz-KDNP helyi képviselőjének felesége bejelentkezett helyi termelőnek, hogy a mezőgazdasági területen építkezhessenek. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Milliós támogatás a családnak

Magyar Péter azt is elmondta a helyi országgyűlési képviselő feleségéről, hogy miután felépült a házuk, a sikeres helyi termelői, mezőgazdász tevékenységét hirtelen felfüggesztette. A politikus arról is beszélt, hogy milliós állami támogatást szerzett az országgyűlési képviselő a saját családjának.

Ezer milliárdos vagyon

“A kis pénzért is le kell hajolni, Mészáros Lőrinc is így kezdte, aztán a minap belépett az 1000 milliárdos vagyonnal rendelkezők klubjába a nemzet gázszerelője, de Orbán Viktor veje, Tiborcz Pisti is elérte már a 100 milliárdos vagyont” – folytatta az Orbán-kormány botrányos dolgaira a figyelmet felhívó politikus. 

Orbán Viktor emberei szétlopják az országot

Magyar Péter gyűlésein általában hatalmas a tömeg. Kaposvár és Siófok főterét is szinte teljesen megtöltötte a fiatal politikus. Szerinte az Orbán-kormány emberei és kitartottjai szétlopják az országot, elveszik az emberek pénzét, azt amiből színvonalas egészségügyet, oktatást, jobb utakat lehetne csinálni, több nyugdíjat, több családtámogatást lehetne fizetni az embereknek.

Sok polgármester segíti a lopást

Balatonföldváron Magyar Péter arra kérte az embereket, hogy mosolyogjanak a polgármester lesi fotósainak. “Nincs egyedül Balatonföldvár és sok település. Önök is tudják, hogy mi zajlik a tónál, hogy Natúra 2000-es védett területeken építenek luxusvillákat, épületek felújítására szánt adófizető pénzeket nyúlnak le úgy, hogy ehhez sok helyen asszisztálnak a helyi hatóságok és polgármesterek.” – mondta Magyar Péter.

Pedofilvédő a Református Egyház pöspöke

A fiatal politikus néhány hónappal ezelőtt akkor robbant be a köztudatba, amikor a bicskei gyermekotthonban történt molesztálás miatt kitört a kegyelmi-botrány. A pedofilvédő igazgatóhelyettest felmentette Novák Katalin köztársasági elnök, majd ezt ellenjegyezte Magyar Péter volt felesége, az igazságügyi miniszter Varga Judit. Mindkét hölgy azóta lemondott, eltűnt a közéletből, azonban a Református Egyház meghatározó alakja, Balog Zoltán, aki a kegyelmet kérte, nem tűnt el. A pedofilvédő férfinak, aki mellett Balog Zoltán kiállt az volta bűne, hogy megpróbálta megzsarolni és elhallgattatni azokat a fiatal fiúkat, akiket a főnöke, a bicskei intézet igazgatója megerőszakolt és leszopatott. Balog Zoltán, a Református Egyház pöspöke, egyházának jóváhagyásával a mai napig templomokban Isten igéjét hirdeti. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Magyar Péter siófoki gyűlése

Kiemelt kép: Magyar Péter- Fotó: Facebook/Magyar Péter