Balatonfüreden a Kékszalag vitorlásünnep gazdag programot ígér, szombat este fellép Rúzsa Magdi is. A hétvégén retro vonatokkal utazhatunk a Balaton körül: lesz Jazz és borfesztivál Bogláron, Rozé, Rizling és jazz Veszprémben, Sörfesztivál Alsóörsön, Sörsétány Hévízen, Electric Garden Keszthelyen. Tihanyban piac és koncertek, Kőröshegyen levendulaszüret, Monoszlón pokrócmozi vár. Gyerekekkel kisvasutazhatunk Fenyvesről, sétarepülhetünk a tó felett, nézhetünk rovarokat Akaliban. Lesz gyerektáncház Siófokon, kirándulhatunk a Gömbkilátóba, mesés helyeken a déli parton. Budapesten és környékén is szuper programok lesznek, ezeket ide kattintva éred el.

Kékszalag Balatonfüreden

Csütörtökön rajtolt el minden eddiginél több résztvevővel és egész hétvégén tart a Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden. A regatta az idén is többnapos vitorlásünnep lesz, a verseny ideje alatt kiállítással, parti programokkal és óriáskivetítővel várják az érdeklődőket a Tagore sétányon. Lesz Nagy kékség, Kékviselet napja, kékfestő foglalkozás és Kékszalag utcabál.

Nagy kékség, Kékviselet, kékfestő, Kékszalag utcabál

Rúzsa Magdi Balatonfüreden

Szombat este Balatonfüreden hallhatjuk Rúzsa Magdit. A koncerten a régi nagy slágerek mellett az elmúlt évben megjelent Karma című albumról is hallhatóak lesznek dalok. A nyár egyik maghatározó, élményekben gazdag koncertje várható!

Régi és új slágerekkel

Jazz és bor Balatonbogláron

A Kultkikötő Szabadtéri Színpadon négy napon át szól a jazz, és remek balatoni borokat kóstolhatunk. A fesztivál ideje alatt a művelődési házban Kiss Attila András „Credo” festményei várják a képzőművészet kedvelőit.

Babos emlékére

Sörfesztivál Alsóörsön

Július 13. és 17. között közel 30 sörfőzde több mint 100 féle söre hív kóstolásra és koccintásra Alsóörsön, így két csobbanás között sem kell aggódni a megfelelő testhőmérséklet miatt: jéghideg sörömök gondoskodnak a nyári forróság elleni védekezésről. Magyar, cseh, belga, angol és német sörökkel, sörkóstolókkal, street fooddal és klasszikus fesztiválkajákkal várnak mindenkit a szervezők Alsóörsre.

100 féle sör a Sirály parkban

Sörsétány Hévízen

Rozé, rizling és jazz Veszprémben

Azoknak, akik szívesen töltenék idejüket a vízen kívül is, jó programa Balatonfüredtől kb. 16 km-re fekvő Veszprémben július 8-17. között zajló Rozé, Rizling és Jazz napok. Az eseményt gyönyörű környezetben, a barokk és szecessziós épületekkel övezett Óváros téren rendezik meg. Az idei esemény szlogenje „10 nap, 30 borász, 30 koncert„. A koncertek ingyenesek. A bor kedvelőknek üzenjük: Füredről rendszeresen busz járat indul Veszprémbe és vissza.

Ingyenes buszok Füredről és vissza

Időutazás a Balatonra Retro hétvége a MÁVnál

A korábbi évek sikere után, idén nyáron is visszatérnek a retró vonatok a Balaton-parti vasútvonalakra. A rendezvény fő újdonságaként a 29-es vonal mellett számos Keszthely és Tapolca közötti, valamint egyes Szombathelyig közlekedő személyvonatok is alkalmi összeállítással fognak járni. Idén is forgalomba áll a legendás 424-es gőzmozdony, egy különleges nyolcvanas évek elejére jellemző összeállítású Tekergő expresszvonat élén, melyben közlekedő nosztalgia étkezőkocsiban az Utasellátó különleges retró kínálatát ismét kipróbálhatják Utasaink.

Púpos mozdonyok, 424-es gőzösök

Visszatérnek a méltán népszerű Púpos mozdonyok is, melyek közül egyszerre három is dolgozni fog menetrendszerinti vonat élén, de a MÁV-HÉV Bobói is újra munkába állnak. A Csörgők szerelmesei számára is készülünk egy dupla meglepetéssel. Az eseményen a MÁV-Volán-csoport valamennyi tagjának járműivel lehet majd találkozni.

Az Utasellátó retro kínálatával

Programpiac Tihanyban a Piac Placcon

Szombaton Pappas autókiállítás és foodtrackok a szokásos szombati piac mellett. Vasárnap művészpiac, egyedi alkotások piaca textilart workshoppal, utcazenészekkel Tihanyban a Piac Placcon.

Electric Garden Fesztivál Keszthelyen

A Keszthelyi Festetics Kastélyban végre két napon keresztül élvezhetjük ezt a csodás birtokot, ahol a fő fellépők, Guy J és Egbert live mellett még 10 hazai fellépőt hallgathatunk meg. És a nézés is fontos részét képezi majd az eseménynek, hiszen egyedül itt lesz látható az a video mapping, amit kifejezetten a Festetics-kastély falára programoznak, mely elképesztő módon épül bele a rendezvény zenei és látvány világába.

Angol levendulaszüret Kőröshegyen

Az úgynevezett „angol levendula” illata nagyon kellemes, aromája és nagy olajhozama miatt a parfümipar egyik kedvenc alapanyaga! Hatalmas bokrokon nagy méretű virágokat hoz, szára akár a 70-100 centimétert is elérheti. Júliusban szüretelhető még néhány napig a Kőröshegyi Levendulásban.

Túrák, séták a déli parton: Fonyód

A fonyódi palánkvár, vagy más néven Fácános vár, esetleg Alsóvár a török időkben épült, ma a vár leginkább egy nagyszerű játszótérnek tekinthető. Hatalmas zöldterület, a belső várárok és a fölötte átívelő híd pompás hely fogócskára. Fonyódon a Sipos-hegyi, a Walko-kilátó és a panoráma-sétány igazán pazar látvánnyal kecsegtet. A Kripta-villában egy limonádé mellett élvezhetjük a Balaton és az Északi part gyönyörűségét.

Gömbkilátó Balatonbogláron, kilátóterasz Balatonlellén

Bogláron a Gömbkilátó, Lellén a Kishegyről tanulmányozhatjuk a tanuhegyeket, akár a Szent Donát kápolnától, akár a kilátóteraszról.

Kisvasúttal Balatonfenyvesről Nagyberekbe

Gyerek táncház Siófokon

A Sólya zenekarral lesz tánchát gyerekeknek szombat este Siófokon, a hajóállomásnál. Tánc közben a Levendula játszóházban kézműveskedhetnek is az alkotókedvűek.

Madárpók és rovarkiállítás Akaliban

A Fék Príma Szupermarkettel szemben vasárnapig látható az XXL Madárpók és Rovarkiállítás. Több száz élő és preparált ízeltlábúval találkozhatunk.

Tarantellák és más rémisztők

Sétarepülés a Balaton felett

Madártávlatból tekinthetjük meg a Balatont rövidebb és hosszabb sétarepülésen, Balatonkeresztúrról indulva. Maximális biztonsággal a levegőből élvezhetjük a tájat, mint egy gyönyörű térképet.

Ingyenes koncertek a Tihanyi Apátságban

A provencei-i fűszeres Monoszlón

A Magyar Provence levendulabirtokon szombat este pokrócmozi vár. Az illatozó virágsorok közt ülve nézhetjük ez alkalommal A provence-i fűszeres című filmet.

A Magyar Provence levendulabirtokon

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: https://www.facebook.com/ruzsa.magdolna