A Budapest-Balaton kerékpárút építéséhez helyenként a villamos hálózat átépítése is szükséges. A nyomvonal biztosítása érdekében az E.ON Hungária Csoport szakemberei nemrég Székesfehérvár közelében végezték el a kihívásokkal teli munkákat. Videó is készült arról, hogy költöztek azok a 12 m magas 1 tonna súlyú acéloszlopok, amelyek a Budapest-Balaton kerékpárút tervezett nyomvonalán álltak eddig.

Látványos beavatkozás

A leglátványosabb és leginkább összetett beavatkozást egy székesfehérvári csomópontban végezték el, ott 12 méter magas, egytonnás acéloszlopokat és föld alatti kábeleket is át kellett telepíteniük – írja a Hellovidek.hu

Áthelyezett oszlopok

Kihívást jelentett az is, hogy az érintett középfeszültségű vezetékek a nagy forgalmú 7-es főutat keresztezik. Ezért rövid időszakokra az út forgalmát is meg kellett állítani, amíg a szakemberek leengedték a vezetékeket, majd az oszlopok áthelyezése után újra felhúzták azokat – írta az E.ON sajtóközleményében.

Kandeláberek

A feladatok között volt oszlopcsere, illetve több helyen át kellett helyezni a közvilágítási kandelábereket is, mert azok a tervezett kerékpárút nyomvonalában helyezkedtek el.

Itt a videó a munkáról

Kiemelt kép: Bicikliút a Balatonnál – Fotó: BalatonKörnyéke.hu