Január 31-én éjfélig kellett közzétenni a politikusi vagyonnyilatkozatokat. Több közsszereplő van, aki balatoni ingatlant is megjelölt dokumentumában. Az ismertebbek közül válogattunk.

Kezdjük egy nem politikussal

Sem megtakarítása, sem értékpapírja nincs a Magyar Nemzeti Bank elnökének. Matolcsy Györgynek azonban továbbra is megvan a 150 négyzetméteres balatonakarattyai háza, de ezen kívül nincs értékes ingatlanja, ingósága.

A külügyminiszter őrzi balatoni ingatlanjait

2020-ban Szijjártó Péter ingatlanhelyzete továbbra is változatlan volt: egy győri ház, három balatonedericsi ingatlan és a dunakeszi háza van kisebb-nagyobb részben a nevén.

A család mellett az üdülő is fontos

Nováknak Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszternek Balatonlellén üdülője van, de erről sokkal többet nem lehet tudni.

A vadászgató Semjén Zsoltnak csak haszonélvezeti joga van

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes megtakarításai továbbra is 5,5 millió forintot tesznek ki, tartozása nincs. A kereszténydemokrata képviselő ingatlanvagyona nem változott: még mindig két II. kerületi ingatlan felét, valamint egy balatonfenyvesi üdülő haszonélvezeti jogát birtokolja.

Válás után ez nem csoda

Rogán Antal balatonlellei üdülője viszont eltűnt ez az ingatlan a vagyonnyilatkozatából, szakonyfalui erdőités egyéb itt örökölt ingatlanjait azonban megtartotta.

Az elhíresült csok-os ingatlan

Varga Judit igazságügyi miniszter vagyonnyilatkozatából napok óta tudjuk, hogy Balatonhenyén vagy egy házuk, amely 195 négyzetméteres. Erre igényeltek 2017-ben csok-ot, amelyet 2019-ben kaphattak meg, ugyanis akkorra fejezték be hivatalosan az építkezést. 

Kötcse örök

A vagyonnyilatkozatból az derül ki, hogy Gyurcsány Ferenc az értékpapír-fedezetű korábbi hitelt a kötcsei ház megvásárlásához vette fel a feleségével közösen. Gyurcsány Ferencnek továbbra is tulajdonában van egy 50 négyzetméteres pápai társasházi lakás és a kötcsei birtoka. 

A főpolgármester is szemet vetett a Balatonra

Siófok-Sóstón vett hétvégi házat Karácsony Gergely 2020-ban – derült ki a főpolgármester friss vagyonnyilatkozatából. A 189 négyzetméteres teleknek és a 37 négyzetméteres háznak ötven százalékban a tulajdonosa, mint ahogy az öt évvel korábban vásárolt zuglói ház is fele részben az övé.

Nem neki, a feleségének

Nagy értékű balatoni ingatlan van Kocsis Máté felesége, Kocsisné Márkus Szilvia tulajdonában – tudta meg még 2019-ben a 24.hu. A 200 négyzetméteres, úszómedencés révfülöpi nyaraló kizárólagos birtokosa a fideszes politikus házastársa,

Te kit ismersz?

Írj nekünk közösségi oldalunkon, ha további politikusokról tudod biztosan, hogy van balatoni ingatlana!

További balatoni vitorlázós hírekért kattints ide!