Megerősítik az ellátást a Velencei-tónál, a Balatonon, de nem lesznek további háziorvosi ügyeleti pontok a nyáron, ahogyan azt korábban az egészségügyi államtitkár ígérte.

Ügyelet a nyaralóhelyeken

Új háziorvosi ügyeleti pontok lesznek nyáron a forgalmas üdülőhelyeken. Ezt az egészségügyi államtitkár jelentette be még februárban Inforádióban. Takács Péter azt mondta, a Velencei-tónál, a Balatonnál és Pest megyében, a Szentendrei-sziget környékén is nyitnak majd új ügyeleteket. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Új ügyeleti rendszer

Az államtitkár erről azután beszélt erről, miután február 1-től Pest megyében bevezették az új ügyeleti rendszert. Ennek következtében megszűnt az állandó orvosi ügyelet például Pomázon, Budaörsön és Tahitótfaluban is. Több helyen tüntettek és aláírásokat is gyűjtöttek.

Újra indul az ügyelet

A napokban jelentette be Vitályos Eszter, Szentendre és térsége országgyűlési képviselője, hogy június 1-től újra lesz ügyelet Tahitótfaluban. Az országban ez az egyetlen egy orvosi ügyelet, amelyet újra nyitnak.

Megnő a lakosságszám

„Egyrészt nagyon megnő a lakosságszám, másrészt a közlekedési viszonyok sem egyszerűek. Június elsején elindul az ügyelet – nyilatkozta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője.

Nem lesz új ügyelet

Takács Péter februári bejelentésére, miszerint a Balatonon, a Velencei-tónál és Tokaj környékén is új ügyeleti pontokat nyitnak, rákérdezett az RTL Híradó. Az Országos Mentőszolgálat azt írta, hogy a „siófoki, balatonboglári, balatonfüredi, keszthelyi és velencei megerősítik az ellátást”. Ezzel kapcsolatban semmilyen részletet nem árultak el.   A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció