A rendőrök összehangolt akcióban fogtak el három férfit 2020. augusztus 2-án Siófokon. Személyautójuk átvizsgálásakor több mint száz gramm kábítószert találtak. A rajtaütést követő házkutatásokon a nyomozók további kábítószergyanús anyagokat, és a csomagoláshoz, értékesítéshez, fogyasztáshoz használt eszközöket foglaltak le. Elkészült a vádemelési dokumentum.

Nem engedték el őket

Az őrizetbe vételüket követően mindvégig letartóztatásban lévő 27 éves szentlászlói, 23 éves kaposvári, és 19 éves szigetvári lakos mellett a begyűjtött információk egy 26 éves barcsi nőhöz is elvezették a nyomozókat. Mind a négy feltételezett elkövetőt kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Félmillió volt otthon

A bűncselekmény elkövetésével megszerzett vagyon elkobzása érdekében az egyenruhások két személyautót, műszaki cikkeket, és több mint 500.000 forintnyi készpénzt foglaltak le.

Füvet is tartottak otthon

Kábítószer

Vádemelési javaslat

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és az eljárás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Somogy Megyei Főügyészség részére.

Súlyos ítélet kábítószerügyben

Nem jogerősen hat és fél év fegyházra ítéltek kábítószer-kereskedelem kísérlete miatt egy kecskeméti férfit, aki 1,2 millió forintért vásárolt amfetamint és kokaint továbbértékesítésre. A kábítószert rendszeresen fogyasztó 49 éves férfi tavaly februárban Budapesten vásárolta meg az amfetamint és a kokaint. A drogot az autójába és a ruhájába rejtette, de a járőrök még aznap igazoltatták és megtalálták nála. A férfi egyébként próbaidő alatt állt, ezért a törvényszék elrendelte a rá korábban kábítószer-birtoklásért kiszabott 1 év 2 hónap börtön végrehajtását is.

Egy szerb drogfutár is pórul járt

Nem jogerősen hét év fegyházra ítéltek egy szerb drogfutárt, aki autója hátsó ülése alatt szállított kábítószert Magyarországra. Az anyagi gondokkal küzdő 33 éves férfi nem tudta határidőre visszafizetni 10 ezer eurós kölcsönét, ezért elvállalta, hogy kábítószert hoz Magyarországra. A sikeres szállítást követően a tartozásából 1500 eurót vontak volna le. Tavaly május végén a tompai határátkelőhelyen a magyar hatóságok felfedezték a hátsó ülés alá rejtett öt, kábítószert tartalmazó csomagot, amelyet egy kiskunhalasi lakatlan épületbe kellett volna vinnie a férfinak.

Egy kis statisztika

Fotónk a rendőrség felvétele